Νέες ταινίες: Η αμερικανική «Σχέση 5 με 7» και το ελληνικό δημοψήφισμα της 5/7

Νέες ταινίες: Η αμερικανική «Σχέση 5 με 7» και το ελληνικό δημοψήφισμα της 5/7

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπερενίς Μαρλό, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στο «Skyfall», πρωταγωνιστεί στη μοναδική αποψινή πρεμιέρα, στη ρομαντική κομεντί του Βίκτορ Λέβιν «Σχέση 5 με 7». Το επερχόμενο δημοψήφισμα της 5/7 ανέτρεψε τα σχέδια των διανομέων, οι οποίοι ανέβαλαν τις προγραμματισμένες πρεμιέρες.

Η «Σχέση 5 με 7» (**) έχει θέμα τον έρωτα και φόντο το Μανχάταν. Ο εικοσάρης Μπράιαν, επίδοξος συγγραφέας, γνωρίζει την τριαντάρα Αριελ, γοητευτική Γαλλίδα, παντρεμένη με έναν διπλωμάτη και μητέρα δύο παιδιών. Η έγγαμη σχέση της Αριελ με τον άντρα της είναι χαλαρή, αλλά και ειλικρινής: αυτός έχει ερωμένη και αυτή διατηρεί το ίδιο δικαίωμα στην απιστία, αρκεί να μη διαταραχθεί ο γάμος. Το φλερτ ανάμεσα στην απελευθερωμένη Γαλλίδα και τον ολίγον πουριτανό Αμερικανό τούς οδηγεί στο κρεβάτι. Συναντιούνται κάθε απόγευμα, 5 με 7, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο πληρώνει ο σύζυγος της Αριελ, ο οποίος δεν έχει καμιά αντίρρηση να γνωρίσει τον εραστή της γυναίκας του και να τον βοηθήσει να κάνει καριέρα συγγραφέα! Ο απρόβλεπτος έρωτας θα περιπλέξει τα πράγματα…

Οι ταινίες από τις προηγούμενες εβδομάδες, που συνεχίζουν να προβάλλονται, συνθέτουν ένα αξιόλογο μενού. Αν εξακολουθείτε να έχετε όρεξη για θρίλερ, σπεύσατε να δείτε το «Μικρό νησί» (****) από την Ισπανία.

Εξαιρετικό φιλμ του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ με φόντο ένα μικρό χωριό στο δέλτα του Γουαδαλκιβίρ το 1980. Η σκιά της δικτατορίας του Φράνκο δεν έχει φύγει από την περιοχή, στην οποία φτάνουν δύο Μαδριλένοι αστυνομικοί για να ρίξουν φως στην εξαφάνιση δύο κοριτσιών.

Το μεταμοντέρνο γουέστερν «Slow West» (****) του Τζον Μακλίν θα συναρπάσει τους φίλους του είδους. Ενας ερωτευμένος Σκωτσέζος, άγουρος έφηβος, ταξιδεύει στην Αγρια Δύση αναζητώντας την αγαπημένη του. Οδηγός του σε αυτή την παράτολμη περιπέτεια είναι ένας κυνηγός επικηρυγμένων.

Η κωμωδία του Νόα Μπάουμπαχ «Οσο είμαστε νέοι» (** 1/2) διαδραματίζεται στο Μπρούκλιν. Η Κορνήλια και ο Τζος, σαραντάρηδες και κάτι που έχουν κολλήσει στο παρελθόν, γίνονται κολλητοί με ένα ζευγάρι εικοσάρηδων, τον Τζέιμι και τη φίλη του που λατρεύουν τις αντίκες. Η απορρύθμιση της καθημερινότητας του ώριμου ζεύγους δεν θα αργήσει.

Τέλος, το Ταινιόραμα στον κινηματογράφο «Αστυ» ξαναφέρνει στο προσκήνιο πολλές παλιές ταινίες. Σήμερα υπάρχει ένα αφιέρωμα στον Ατόμ Εγκογιάν, με τις τρεις κορυφαίες δημιουργίες του: «The Adjuster», «Exotica», «Family Viewing». Αύριο ακολουθούν το «Σένσο», το «Μπελίσιμα» και ο «Γατόπαρδος» του σπουδαίου Λουκίνο Βισκόντι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή