Διασχίζοντας την Ευρώπη με ένα αυτοκίνητο

Διασχίζοντας την Ευρώπη με ένα αυτοκίνητο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε στο 2040 και ένα κινηματογραφικό συνεργείο «Οπτικής Καταστολής» αναλαμβάνει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο από την ανέγερση της «Πληροφοριακής Ασπίδας».

Στο ντοκιμαντέρ, τρεις άνθρωποι διασχίζουν με αυτοκίνητο την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015, μόλις λίγες ημέρες πριν από το ξέσπασμα του μεγάλου Ευρωπαϊκού Εμφυλίου. Ωστόσο, το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι η «Μεγάλη Νύχτα», τα γεγονότα της οποίας καθόρισαν την ιστορία ολόκληρης της Ευρώπης.

Ανησυχητικά επίκαιρο, το οπτικοακουστικό αφήγημα «The Road to Knowhere», που δημιούργησε η καλλιτεχνική ομάδα Erasers για το Φεστιβάλ Αθηνών, συνδυάζει τη σκηνική περφόρμανς με τον κινηματογράφο σε πραγματικό χρόνο. Οι τρεις ήρωες, Jean Luc Pop, Nancy Lux και Gregor Burroughs, ταξιδεύουν με μοναδικές αποσκευές κουτάκια μπίρας, τσιγάρα, φτηνά ναρκωτικά, τα αγαπημένα τους βιβλία, φωτογραφίες από παλιούς έρωτες, σημειωματάρια και ένα όπλο. Καθώς το παρελθόν τούς διαφεύγει και το μέλλον μοιάζει άπιαστο, προσπαθούν να δραπετεύσουν διασχίζοντας την Ευρώπη, αλλά παραμένουν παγιδευμένοι σε ένα αδιέξοδο.

Οι Erasers σχηματίστηκαν το 2006 στην Αθήνα, και από τότε έχουν παρουσιάσει τις υβριδικές παραστάσεις τους στην Ελλάδα, το Παρίσι, τη Γενεύη, το Λονδίνο, το Μονπελιέ και στο Μπέλου Ουριζόντε της Βραζιλίας. Στόχος τους είναι η διεύρυνση των ορίων του θεάτρου και η δημιουργία «ανοιχτών» έργων, που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή του κοινού. To «The Road to Knowhere» βασίζεται σε μία ιδέα των Γιώργου Κακανάκη, Μάκη Κεντεποζίδη και Γιώργου Κωνσταντινίδη, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Γιώργος Κακανάκης και Χρήστος Πασσαλής και τη σκηνοθεσία τα μέλη της ομάδας.

Την Κυριακή στις 9 μ.μ., στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260. Στην παράσταση γίνεται χρήση φωτιστικών εφέ στροβοσκοπικού τύπου (strobo) για σύντομο διάστημα, ενώ η μουσική είναι σε μεγάλη ένταση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή