Ο Τζέιμς Ντιν στο ψιλόβροχο στην Times Square

Ο Τζέιμς Ντιν στο ψιλόβροχο στην Times Square

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Life

***

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ (2015)

Εγχρ. Διάρκεια: 110΄

Σκηνοθεσία: Αντον Κορμπάιν

Ερμηνείες: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντέιν ΝτεΧάαν,

Μπεν Κίνγκσλεϊ, Αλεσάντρα Μαστρονάρντι, Στέλλα Σνάμπελ

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ο διάσημος χίπστερ βρικόλακας του νεανικού «Λυκόφωτος», πρωταγωνιστεί στο βιογραφικό «Life». Ο Αντον Κόρμπαϊν, διάσημος φωτογράφος κορυφαίων της ροκ, τον σκηνοθετεί στον ρόλο του Ντένις Στοκ, γνωστού φωτογράφου του περιοδικού LIFE. Το φιλμ μάς μεταφέρει στο 1955. Εκείνη τη χρονιά ο Στοκ έπιασε φιλίες με τον Τζέιμς Ντιν. Ο Στοκ, που κυνηγούσε το american dream και μόλις είχε γίνει συνεργάτης του πρακτορείου Magnum, κατάλαβε πως ο Ντιν θα γινόταν σύντομα ίνδαλμα της νεανικής κουλτούρας και αποφάσισε να τον φωτογραφίσει. Η δουλειά στο στούντιο του φαινόταν μπανάλ, η ματιά του ήταν πιο δημιουργική όταν το θέμα του βρισκόταν σε φυσικό χώρο. Παράλληλα, ο ιδιόρρυθμος Ντιν (ο Ντέιν ΝτεΧάαν, που τον ενσαρκώνει, νομίζεις πως μιμείται τον τόνο της φωνής του Μάρλον Μπράντο) ανεχόταν δύσκολα τις προσβολές του μεγαλοπαραγωγού Τζακ Γουόρνερ. Ηλπιζε, όμως, ότι θα πάρει τον μεγάλο ρόλο στον «Επαναστάτη χωρίς αιτία». Στη διασημότερη φωτογραφία του ο Στοκ τον απαθανάτισε στην Times Square, σκυφτό στο ψιλόβροχο. Χαμηλότονη ταινία, σεναριακά μονόχορδη και με αμήχανες ερμηνείες, αλλά με εξαιρετική ατμόσφαιρα και φόρμα.

Αβάνα, Αθήναιον Cinepolis, Γαλαξίας,

Δεξαμενή, Ελλη, Ιλιον, Σπόρτιγκ

Η διάσωση

The Martian

**

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2015)

Εγχρ. 3D Διάρκεια: 141΄

Το Χόλιγουντ βρυχάται, με μια ιστορία επιβίωσης στην κόκκινη έρημο του Αρη. Ο σκηνοθέτης του «Αλιεν», Ρίντλεϊ Σκοτ, προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά από τη ΝASA! Ενας αστροναύτης ναυαγεί, όπως ο Ροβινσώνας, στον Αρη. Καταφέρνει, όμως, να επιβιώσει και να επιστρέψει στη Γη. Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Τζέσικα Τσάστεϊν.

Αελλω, Ατλαντις, Βαρκιζα, Village – ολα, Γλυφαδα, Εμπασσυ, Λαουρα, Starcity, Σινε Χολαργος, Σινε Ψυχικο, Ster, Τρια Αστερια, Φοιβος

Εβερεστ

Everest

***

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2015)

Εγχρ. 3D Διάρκεια: 121΄

Η ταινία του Μπαλτάζαρ Κορμακούρ βασίζεται σε αληθινά γεγονότα: στην τραγωδία που έλαβε χώρα στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου στις 10 Μαΐου 1996, όταν δύο ομάδες ορειβατών εγκλωβίστηκαν από σφοδρή χιονοθύελλα. Με Τζέισον Κλαρκ, Τζος Μπρόλιν.

Αελλω, Αθηναιον, Αθηναιον Cinepolis, Αιγλη, Ανοιξη, Βαρκιζα, Cine Αλεξανδρα, Village – ολα, Κηφισια, Κινηματοθεατρο Λαμπρος Κωνστανταρας, Νανα, Starcity, Οσκαρ, Σινε Παρι, Ster, Τρια Αστερια

Το αρνάκι

Kuzu

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ (2014)

Εγχρ. Διάρκεια: 87΄

Ηθογραφική κομεντί από τον Τούρκο σκηνοθέτη και εικαστικό καλλιτέχνη Κουτλούγ Αταμάν. Ενα αθώο αρνί (που πρόκειται να σερβιριστεί ψητό στο γιορτινό τραπέζι την ημέρα της περιτομής του γιου μιας νεαρής γυναίκας) γίνεται αφορμή για μια σειρά από μικρές ιστορίες. Η ταινία έχει παραμυθένια διάθεση και διαδραματίζεται στα βάθη της Ανατολίας. Παίζουν: Μερτ Ταστάν, Νεσρίν Καβαντζάντε, Καχίτ Γκοκ, Νουρσέλ Κόζε.

Αστορ, Νιρβανα, Κηφισια

Το τελευταίο χτύπημα

La dernier coup de Marteau

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ (2014)

Εγχρ. Διάρκεια: 82΄

Ιστορία ενηλικίωσης, με ήρωα έναν 13χρονο που ζει με την καρκινοπαθή μητέρα του σε τροχόσπιτο στο Μονπελιέ. Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στο φινάλε της 6ης συμφωνίας του Μάλερ. Ο νεαρός θα γνωρίσει για πρώτη φορά τον πατέρα του, διάσημο διευθυντή ορχήστρας, στα παρασκήνια μιας συναυλίας. Γυρίστηκε από την Αλίξ Ντελαπόρτ. Με τους Ρομέν Πολ, Κλοτίντ Εσμέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά.

Ααβορα, Αιγλη, Ατταλος, Μικροκοσμος

Sicario: ο εκτελεστής

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2015)

Εγχρ. Διάρκεια: 121΄

Στην πρόσφατη ταινία του Καναδού σκηνοθέτη Ντενίς Βιλνέβ («Prisoners», «Ο άνθρωπος αντίγραφο») η CIA πλησιάζει μια πράκτορα του FBI και της ζητάει να συνεργαστούν στον πόλεμο κατά των καρτέλ των ναρκωτικών. Η Κέιτ (η πράκτορας) στρατολογείται μυστικά σε μια επίλεκτη μονάδα, που η δράση της απλώνεται στη μεθόριο ΗΠΑ και Μεξικού. Εχει αποστολή τη σύλληψη ενός διαβόητου βαρώνου της κοκαΐνης. Η μεθόριος φαντάζει σαν επίγεια κόλαση: ναρκωτικά, βία, διαφθορά και παράνομη μετανάστευση συνθέτουν την πραγματικότητα.

Ο Βιλνέβ, όπως το συνηθίζει, δεν ποντάρει και τόσο στο θέαμα, τον ενδιαφέρει πιο πολύ αυτό που κουβαλούν οι ήρωές του μέσα τους. Κατ’ αυτόν, «ο κόσμος μας είναι γκρι, τίποτα δεν είναι άσπρο και μαύρο, και ότι η αντίληψη του καλού και του κακού καθορίζεται από τη γεωγραφική μας τοποθεσία. Το “Sicario” το στοιχειώνει ένα φάντασμα: η απαρχαιωμένη ιδέα πως η Βόρεια Αμερική μπορεί να αντιμετωπίσει τα πιο βίαια προβλήματα του κόσμου διακριτικά και με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό κάποτε της έδινε ανακούφιση. Σήμερα, όμως, ο κόσμος έχει γίνει πολύπλοκος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή