Μια πρωτοπόρα καμπάνια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γοητευτικές και ταλαντούχες, οι δύο πρωταγωνίστριες της ταινίας «Tangerine» του Σον Μπέικερ δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τις υπόλοιπες γνωστές ή ανερχόμενες ηθοποιούς που ευελπιστούν να δουν τα ονόματά τους μεταξύ των φετινών υποψηφίων για Οσκαρ. Σε έναν ιδανικό κόσμο, ενδεχομένως δεν θα είχαν καν ανάγκη από την καμπάνια προώθησης που διοργανώνουν η Magnolia Pictures και οι παραγωγοί του φιλμ Jay και Mark Duplass. Ωστόσο, στο πραγματικό Χόλιγουντ, ακόμα και η απόφαση της Magnolia Pictures να υποστηρίξει την εκστρατεία θα πρέπει να γεμίζει με υπερηφάνεια την Kitana Kiki Rodriguez και τη Mya Taylor, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Οσκαρ κινηματογράφου που μια εταιρεία διανομής υποστηρίζει την υποψηφιότητα διεμφυλικών ηθοποιών για τα βραβεία ερμηνείας Α΄ και Β΄ ρόλου.

Καλογυρισμένο και «εύπεπτο», το φιλμ του Μπέικερ, που εντυπωσίασε τους κριτικούς στο Sundance και προβλήθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει μανιφέστο κατά των διακρίσεων, παρά μόνο να αφηγηθεί με τρυφερότητα και χιούμορ τις περιπέτειες της Σι-Ντι, αποφασισμένης να πάρει εκδίκηση για τις ατασθαλίες του εραστή (και προαγωγού) της, ενώ εκείνη βρισκόταν στη φυλακή. Εντούτοις, η Σι-Ντι (Rodriguez) και η κολλητή της, Αλεξάνδρα (Taylor), καταφέρνουν να κλέψουν την παράσταση μεταμορφώνοντας μια κωμωδία με μάλλον προβλέψιμη εξέλιξη σε μια γλυκόπικρη και πολύ ανθρώπινη ιστορία για τη φιλία, τη μοναξιά και τις προκαταλήψεις.

Στο παρελθόν, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου έχει βραβεύσει διεμφυλικούς χαρακτήρες, όχι όμως και διεμφυλικούς ηθοποιούς. Το 2014 η τρανς Laverne Cox απέσπασε ένα βραβείο Emmy για τον ρόλο της στο «Orange is the new black».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή