Κινηματογραφικό φεστιβάλ για τη ζωή στα άκρα

Κινηματογραφικό φεστιβάλ για τη ζωή στα άκρα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας επισκέπτης από το μακρινό παρελθόν, όταν η καθημερινότητα ήταν γεμάτη κακουχίες και η επιβίωση μη εξασφαλισμένη, ίσως θα απορούσε με την τάση των σύγχρονων ανθρώπων να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε μη απαραίτητες δοκιμασίες, ρισκάροντας τις ζωές τους μόνο για να τεστάρουν τα όρια των δυνατοτήτων τους. Ή μπορεί και όχι, αφού το πάθος για περιπέτεια είναι τόσο αρχαίο όσο η ανθρωπότητα. Σε εκείνους που βρίσκουν τη γαλήνη στα πιο αφιλόξενα τοπία είναι αφιερωμένο το 2ο Adventure Film Festival, που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό.

Συνολικά 27 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, οι περισσότερες σε πανελλήνια πρώτη προβολή, συνθέτουν ένα κινηματογραφικό πανόραμα που ταξιδεύει το κοινό από τις απόκρημνες κορυφές του όρους Fitz Roy στη Νότια Παταγονία («A Line Across the Sky», 1/11 8.10 μ.μ.) έως τον ποταμό Vjosa στην Αλβανία, το τελευταίο ποτάμι ελεύθερης ροής στην Ευρώπη («One for the river: Vjosa Story», 1/11 5.40 μ.μ.). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το καθηλωτικό, μικρού μήκους «Afterglow» των Nick Waggoner και Mike Brown, όπου ο πρωτοποριακός φωτισμός συναντά το σκι με φόντο νυχτερινά αλπικά τοπία (1/11 2.45 μ.μ.), και το « ATH Documentary» του Κώστα Μάνδυλα, ένα ντοκιμαντέρ για την skate κοινότητα της Αθήνας (31/10 5.30 μ.μ.).

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το παράλληλο πρόγραμμα της διοργάνωσης, στο πλαίσιο του οποίου ο Μπάμπης Γκιριτζιώτης παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες 360 μοιρών από τις κορυφές και τα μοναδικά τοπία του Ολύμπου, ενώ ο Δημήτρης Μαρουλάκης αποκαλύπτει τον κόσμο του βυθού συνδυάζοντας την ελεύθερη κατάδυση με την υποβρύχια φωτογραφία. Ακόμα, ο σκιτσογράφος, έμπειρος ορειβάτης και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Αλέκος Ασημακόπουλος εκθέτει σκίτσα των ελληνικών βουνών.

Το κοινό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τρεις άκρως περιπετειώδεις τύπους: τον Νίκο Μαγγίτση, τον μόνο Ελληνα που έχει ολοκληρώσει την πρόκληση των «7 κορυφών», ενώ επιπρόσθετα έχει φτάσει στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο, έχει διασχίσει την Τυνησιακή Σαχάρα με τα πόδια και έχει διαπλεύσει το Αιγαίο με σόλο καγιάκ στη διάρκεια του χειμώνα. Τον Δημήτρη Μπουραζάνη, κάτοχο του ρεκόρ ύψους με αλεξίπτωτο πλαγιάς (4.300 μ. στα Τζουμέρκα και 6.500 μ. στα Ιμαλάια). Και, τέλος, τον δύτη Αλέξανδρο Σωτηρίου, που δραστηριοποιείται στο ναυάγιο των Αντικυθήρων από το 2012, και τον Μιχάλη Τσουκιά, πρώτο πρόεδρο του Συλλόγου Οδηγών Βουνού και αρχηγό της παρθενικής ελληνικής αποστολής στα Ιμαλάια.

​​Σάββατο 31 Οκτωβρίου και Κυριακή 1 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ (www.adventurefilmfestival.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή