Τιμητική διάκριση για το φιλμ «ο πιο μακρύς δρόμος» στο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ της Λειψίας

Τιμητική διάκριση για το φιλμ «ο πιο μακρύς δρόμος» στο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ της Λειψίας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τιμητική διάκριση, το αμέσως επόμενο βραβείο μετά το πρώτο, στην κατηγορία των διεθνών παραγωγών εξασφάλισε στο 58ο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ της Λειψίας, η Μαριάννα Οικονόμου, για το φιλμ της «Ο πιο μακρύς δρόμος». Επίσης, το φιλμ πήρε το πρώτο βραβείο από την ένωση εργαζομένων της Γερμανίας.

Το ντοκυμαντέρ εξιστορεί την περιπέτεια δύο προσφύγων που βρέθηκαν από τους πολέμους της Συρίας και του Ιράκ στις ελληνικές φυλακές. Συνελήφθησαν στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και κατηγορήθηκαν ως διακινητές αφού οι πραγματικοί έμποροι ψυχών είχαν κρυφτεί για να αποφύγουν τη σύλληψη και τους είχαν θέσει επικεφαλής της ομάδας.

Το φεστιβάλ της Λειψίας ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου και το βράδυ του Σαββάτου ήρθε η τιμητική διάκριση για την ελληνίδα σκηνοθέτιδα. Πρόκειται για το πιο έγκυρο φεστιβάλ της Ευρώπης. Οι ρίζες του κρατάνε από το 1955 και είναι το γηραιότερο του είδους του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η φετινή διοργάνωση είναι η 58η και ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου, ενώ ολοκληρώνεται την 1η Νοεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή