Ο Ντάνιελ είχε κέφια, η Λέα πυρετό

Ο Ντάνιελ είχε κέφια, η Λέα πυρετό

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Λονδίνο ζούσε στο ρυθμό του «SPECTRE». Ηταν μόλις τρεις μέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας και αφίσες του 007 ήταν παντού: σε ταξί και λεωφορεία, σε σταθμούς του μετρό, σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών που διαφήμιζαν γκάτζετ… σαν του Τζέιμς Μποντ. Ακόμα και το Film Museum, στο Κόβεντ Γκάρντεν, φιλοξενούσε ό,τι άρμοζε στην περίσταση: μια έκθεση για τα οχήματα του διάσημου μυστικού πράκτορα. Από τη Rolls-Royce Phantom III του «Goldfinger» (1964) μέχρι τη Lotus Esprit S1 του «The Spy Who Loved Me» (1977) αλλά και το υποβρύχιο σε σχήμα κροκόδειλου από το «Octopussy» (1983). Και όλος αυτός ο πυρετός ανυπομονησίας αποτυπωνόταν και στα βρετανικά μίντια, με «χορταστικά» τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά ρεπορτάζ και με πολυσέλιδα αφιερώματα στον Τύπο. Και με τίτλους όπως: «Double 0 Heaven» ή «License to Thrill»!

Σε… πυρετώδη κατάσταση βρισκόταν εκείνη την Παρασκευή και ο πρώτος όροφος του πολυτελούς ξενοδοχείου Corinthia, κοντά στον Τάμεση. ∆εκάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο περιμέναμε μοιρασμένοι σε σουίτες τους πρωταγωνιστές της ταινίας για να τους «ανακρίνουμε», οι άνθρωποι της παραγωγής τούς συνόδευαν, φροντίζοντας να μη συμβεί κάτι από όσα ρητά απαγορεύονται σε τέτοια press junket δηλαδή να ζητήσει κανείς αυτόγραφο ή να προσπαθήσει να βγάλει σέλφι με κάποιον από τους σταρ…

Ο 47χρονος Ντάνιελ Κρεγκ ήρθε πρώτος. Πιο φρέσκος και πολύ πιο ευδιάθετος από ό,τι ήταν στα γυρίσματα του «Skyfall» στην Κωνσταντινούπολη. Λογικό. Τότε η ταινία ήταν ακόμα εν εξελίξει και η πίεση μεγάλη. Τώρα, η δουλειά είχε τελειώσει. Θα παίξει και στην επόμενη ταινία, την 25η της σειράς; Ή στ’ αλήθεια προτιμά να κόψει τις φλέβες του, όπως δήλωσε πρόσφατα; «Ωραίο το χιούμορ, αλλά ας σοβαρευτούμε: για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έμαθα πολλά όλα αυτά τα χρόνια με τον Μποντ, απέκτησα αυτοπεποίθηση ως ηθοποιός, άλλαξα ως άνθρωπος. Αν θα ξανασυναντηθούμε; Θα το μάθετε!» Σαν αποχαιρετισμός μού φάνηκε… Οι παραγωγοί της ταινίας, Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Γουίλσον, που μας μίλησαν αμέσως μετά, επίσης απέφυγαν να απαντήσουν αν ο Κρεγκ θα εξακολουθήσει να υποδύεται τον Μποντ. «Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχίσει», είπαν.

Η Λεά Σεϊντού μπήκε στο δωμάτιο τυλιγμένη με μια μάλλινη κάπα, κρατώντας μια κούπα τσάι. «Συγχωρήστε την εμφάνισή μου, αλλά με ταλαιπωρεί ένα κρυολόγημα», απολογήθηκε. Η 30χρονη ηθοποιός -πανέμορφη και από κοντά- δεν περίμενε τον Μποντ για να την κάνει γνωστή. Με Οσκαρ για τη «Ζωή της Αντέλ» και συμμετοχή σε μεγάλες παραγωγές (όπως «Belle» και «The Grand Budapest Hotel»), θεωρείται από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα του διεθνούς σινεμά. Παράλληλα με το «SPECTRE» πρωταγωνιστεί και στον «Αστακό», του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου. ∆εν είναι παράδοξο να συνδυάζει δύο τόσο διαφορετικές κινηματογραφικές φιλοσοφίες; «Ναι, αλλά αυτή είναι η ομορφιά της δουλειάς μας. Αλλωστε, είχα διαβάσει το σενάριο του “SPECTRE” και ήξερα πως ο ρόλος της Μάντλεν θα ήταν διαφορετικός. ∆εν θα ήμουν απλώς μια… ξελογιάστρα!»

O Σαμ Μέντες έλαμψε… διά της απουσίας του. Ισως έχουν βάση οι φήμες που τον θέλουν να μην προτίθεται να σκηνοθετήσει τον επόμενο Μποντ. Οσο για την υπόθεση της ταινίας; Ενα μήνυμα από το παρελθόν στέλνει τον 007 στην Πόλη του Μεξικού και έπειτα στη Ρώμη. Από εκεί πιάνει την άκρη του νήματος, ώστε να αποκαλύψει και να εξαρθρώσει την οργάνωση SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion). Η συνέχεια επί της οθόνης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή