Είναι πολλά τα δισ., κ. Μποντ

Είναι πολλά τα δισ., κ. Μποντ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν μια ταινία πάει καλά τόσο στις κριτικές όσο και στα ταμεία, ένα πράγμα είναι σίγουρο: το σίκουελ θα πάει ακόμα καλύτερα. Αυτό συνέβη και με το «Spectre», τη νέα εκδοχή του Πράκτορα 007 που προβάλλεται ήδη στο εξωτερικό (από την επόμενη εβδομάδα και στη χώρα μας), δεύτερη διά χειρός Σαμ Μέντες.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ Βρετανός σκηνοθέτης κατόρθωσε πριν από 3 χρόνια με το «Skyfall» όχι απλώς να ανανεώσει τα κύτταρα του πιο μακροσκελούς κινηματογραφικού franchise, αλλά να αποδείξει πως ακόμα και στην εποχή του καταιγισμού των κόμικ περιπετειών, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν ποιοτικό «Μποντ». Φυσιολογικά λοιπόν το «Spectre» έχει αρχίσει ήδη να σπάει τα ρεκόρ των εισπράξεων με 80,4 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το Σαββατοκύριακο, χωρίς ακόμα να έχουν προστεθεί οι τεράστιες αγορές της Βορείου Αμερικής και της Κίνας.

Αντιθέτως, τα 63,8 εκατομμύρια από αυτό το ποσό προέρχονται μόνο από την πατρίδα του διάσημου πράκτορα, τη Βρετανία δηλαδή, όπου το φιλμ του Μέντες έκανε το καλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών, υποσκελίζοντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε από το 2004 η τρίτη συνέχεια των ταινιών «Χάρι Πότερ».

Είναι βέβαιο πως ο νέος «Τζέιμς Μποντ» θα ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις προσδοκίες, ξεπερνώντας άνετα το 1 ή και το 1,5 δισ. στις εισπράξεις και πλησιάζοντας έτσι στην κορυφή του 2015 – εκεί θα βρεθούν σίγουρα τα πολυαναμενόμενα «Hunger Games» και «Πόλεμος των άστρων». Με βάση αυτά τα δεδομένα, μόνο παράξενο δεν είναι που όλοι έχουν πέσει πάνω στον Σαμ Μέντες και τον πρωταγωνιστή Ντάνιελ Κρεγκ για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και στο επόμενο. Είναι πολλά τα λεφτά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή