Η ταινία «Carol» στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες

Η ταινία «Carol» στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία «Carol», μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο γυναικών, είναι το μεγάλο φαβορί στην κούρσα για τις Χρυσές Σφαίρες καθώς έχει συγκεντρώσει 5 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών του α΄ γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία των δύο συμπρωταγωνιστριών της, της Κέιτ Μπλάνσετ και της Ρούνι Μάρα.

Η «Carol», του σκηνοθέτη Τοντ Χέινς, που είναι επίσης υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, αφηγείται τον θυελλώδη έρωτα τη δεκαετία του 1950 μεταξύ μιας νεαρής πωλήτριας (Μάρα) που γοητεύεται από την ομορφιά μιας μοιραίας γυναίκας της αστικής τάξης (Μπλάνσετ).

Στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων ακολουθούν το «Το Μεγάλο Σορτάρισμα», που πραγματεύεται την χρηματοπιστωτική κρίση, το «The Revenant» με θέμα τον αγώνα επιβίωσης ενός κυνηγού που έχει τραυματιστεί, αλλά και η ταινία «Στιβ Τζομπς» για τον συνιδρυτή της Apple, με 4 υποψηφιότητες έκαστη. Τη Χρυσή Σφαίρα πρώτου γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία διεκδικούν οι πρωταγωνίστριες της ταινίας Carol, εκ των οποίων η Ρούνι Μάρα έχει ήδη τιμηθεί για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ των Καννών. Αντίπαλές τους, η Μπρι Λάρσον (Το Δωμάτιο), η Σίρσα Ρόναν (Brooklyn) και η Αλίσα Βικάντερ (Το Κορίτσι από τη Δανία).

Για το βραβείο της καλύτερης δραματικής ταινίας, η Carol συναγωνίζεται με το Mad Max: Fury Road, The Revenant, Το Δωμάτιο (όπου ξετυλίγεται η ζωή μιας γυναίκας που την κρατούσαν φυλακισμένη για ένα διάστημα 7 ετών και γέννησε το παιδί της σε αιχμαλωσία) και το Spotlight, μια ταινία που πραγματεύεται την αποκάλυψη από την εφημερίδα Boston Globe του σκανδάλου των παιδεραστών ιερέων στις ΗΠΑ. Στην κατηγορία του πρώτου ανδρικού ρόλου, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο που πρωταγωνιστεί στο The Revenant του Αλεχάντρο Ινιάριτου θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Μπράιαν Κράνστον (Ντάλτον Τράμπο), τον Μάικλ Φασμπέντερ (Στιβ Τζομπς), τον Γουίλ Σμιθ (Concussion) και τον Έντι Ρεντμέιν (Το Κορίτσι από τη Δανία).

Οι φετινές υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών αντικατοπτρίζουν ακόμα περισσότερο την «άνοδο» των διαδικτυακών δικτύων στη βιομηχανία της παραγωγής των ταινιών: το Netflix έχει συγκεντρώσει 8 υποψηφιότητες.

Μεταξύ των εκπλήξεων της φετινής απονομής, η υποψηφιότητα β΄ ανδρικού ρόλου του Σιλβέστερ Σταλόνε για το «Creed» και εκείνη της τραγουδίστριας Λέιντι Γκάγκα για καλύτερη ερμηνεία σε τηλεταινία / μίνι σειρά «American Horror Story: hotel». Στις υποψηφιότητες για την τηλεόραση, δίνεται σκληρή μάχη για την πρωτιά καθώς έξι τηλεοπτικές σειρές έχουν συγκεντρώσει από 3 υποψηφιότητες η κάθε μία: «American Crime», «Fargo», «Mr Robot», «Outlander», «Transparent» και «Wolf Hall». Οι Χρυσές Σφαίρες, που απονέμουν τα περίπου 90 μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) συγκαταλέγονται μαζί με τα βραβεία Όσκαρ μεταξύ των κινηματογραφικών βραβείων με το υψηλότερο κύρος.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων έγινε σήμερα στο Μπέβερλι Χιλς από τον πρόεδρο της HFPA Λορέντζο Σορία μαζί με τους ηθοποιούς Ντένις Κουέιντ, Αμέρικα Φερέρα, Κλόε Γκρέις Μορέτζ και Άντζελα Μπάσετ. Η 73η τελετή των Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί την 10η Ιανουαρίου και θα την παρουσιάσει ο κωμικός ηθοποιός Ρίκι Γκερβές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή