Κέντρο Κινηματογράφου με νέο Δ.Σ. και πάλι

Κέντρο Κινηματογράφου με νέο Δ.Σ. και πάλι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτού προλάβει να συμπληρώσει χρόνο, η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αλλάζει εκ νέου σύνθεση. Συγκεκριμένα, όπως έγινε χθες γνωστό από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οργανισμός αποκτά νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει εκείνο που είχε τοποθετήσει στις 19 Μαρτίου 2015 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης. Η απόφαση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ελήφθη έπειτα από έγγραφες καταγγελίες τεσσάρων μελών του Δ.Σ., οι οποίες οδήγησαν τελικώς στην παραίτηση τριών από τα επτά μέλη του, καθιστώντας τη λειτουργία του οργανισμού εξαιρετικά προβληματική.

Οι καταγγελίες αφορούν «εμφανείς δυσλειτουργίες», οι οποίες προσδιορίζονται ως «μονομερείς ενέργειες του προέδρου και του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ, που δεν συνάδουν προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης ενός οργανισμού δημοσίου συμφέροντος». Ενδεικτικά αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των παραιτηθέντων, καθώς και τις ανάλογες αναφορές που υποβλήθηκαν ενώπιον του σημερινού υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, υπήρξε σύναψη σύμβασης μεταξύ του προέδρου Αλέξη Γρίβα και του γενικού διευθυντή Γρηγόρη Καραντινάκη, για τον καθορισμό των αποδοχών του τελευταίου, οι οποίες όμως υπερβαίνουν τα κατά τον νόμο προβλεπόμενα.

Κατόπιν τούτων, το υπουργείο υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε ολική σχεδόν ανασυγκρότηση του Δ.Σ. (παραμένει ο κ. Κ. Τερζής ως αντιπρόεδρος), τοποθετώντας τον καθηγητή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ιωάννη Λεοντάρη στη θέση του προέδρου. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Τίμων Κουλμάσης, Δημήτριος Παπαϊωάννου, Ελισάβετ Χρονοπούλου και Jan Rofekamp. Αυτό που μένει είναι το νέο Δ.Σ. να κινήσει τη διαδικασία για τη στελέχωση της θέσης του γενικού διευθυντή του οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή