Ο Καίσαρας στο Βερολίνο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Χαίρε, Καίσαρ!» των αδελφών Τζόελ και Ιθαν Κοέν ανοίγει σήμερα το βράδυ με επισημότητα την 66η Μπερλινάλε στη γερμανική πρωτεύουσα. Οι εκδηλώσεις της θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

Με μια γρήγορη ματιά στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, συμπεραίνεις ότι το κέντρο βάρους του φεστιβάλ φέτος μετατοπίστηκε αισθητά σε νέους ή πρωτοεμφανιζόμενους κινηματογραφιστές απ’ όλο τον κόσμο. Οι Γερμανοί ελπίζουν πως θα ανακαλύψουν πρώτοι κάποιο σπουδαίο ταλέντο.

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι ή καταξιωμένοι ή οι γνωστοί σκηνοθέτες που διαγωνίζονται για τη Χρυσή Αρκτο: Ο Γάλλος Αντρέ Τεσινέ επιστρέφει στο προσκήνιο με το «Quand on a 17 ans», δράμα γύρω από το bullying. O Δανός Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει στη δεκαετία του ’70, στο πνεύμα και τον ρυθμό της, για να αφηγηθεί μια ερωτική ιστορία στο «Kollektivet». Ο Ντάνις Τάνοβιτς από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, παλιός γνώριμος του φεστιβάλ, συμμετέχει ξανά με το «Death in Sarajevo», βασισμένο σε έργο του Γάλλου φιλοσόφου Μπερνάρ Ανρί Λεβί. O Αμερικανός Τζεφ Νίκολς («Ενα καλοκαίρι», «Το καταφύγιο») στο «Midnight Special» καταφθάνει με μια παράξενη ιστορία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Σάνον, Τζόελ Ετζερτον, Κίρστεν Ντανστ.

Η αμερικανική συμμετοχή στην 66η Μπερλινάλε είναι πιο ηχηρή στο εκτός συναγωνισμού κομμάτι του επισήμου προγράμματός της. Μετά τους Κοέν, που προσγειώθηκαν στο Βερολίνο για να προωθήσουν την ταινία τους και όχι για να διεκδικήσουν κάποιο από τα βραβεία του φεστιβάλ, θα έρθει η σειρά του Σπάικ Λι και της τελευταίας του ταινίας «Chi-Raq», μιας ιστορίας με πολύ χιπ χοπ, που θυμίζει τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη και η οποία διαδραματίζεται στο σύγχρονο Σικάγο. Αν παραβρεθεί ο Λι στην πρεμιέρα, στις 16/2, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δώσει συνέχεια στο σίριαλ «έγχρωμοι καλλιτέχνες και Οσκαρ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή