Μια γνώριμη Γαλλίδα στο «τιμόνι»

Μια γνώριμη Γαλλίδα στο «τιμόνι»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Γαλλίδα παραγωγό Ελίζ Ζαλαντό επέλεξε το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να αναλάβει τα ηνία του φορέα, έπειτα από σειρά συνεντεύξεων και αξιολόγησης βιογραφικών των υποψηφίων για τη θέση του γενικού διευθυντή. Η 47χρονη παραγωγός μεγάλωσε μέσα σε μια κινηματογραφική οικογένεια –οι γονείς της ίδρυσαν και διευθύνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάντης– και η ίδια έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο του κινηματογράφου. Στην Ελλάδα ίδρυσε το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου όσο εργαζόταν στο Γαλλικό Ινστιτούτο και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η εκτίμηση μεταξύ του απερχόμενου διευθυντή και της κ. Ζαλαντό είναι αμοιβαία, όπως μαθαίνουμε, ενδεικτική της οποίας ήταν η επιλογή της ως μέλους της κριτικής επιτροπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ξεχώρισε την υποψηφιότητά της ήταν το ολοκληρωμένο όραμα που παρουσίασε για την ετήσια λειτουργία και την εξέλιξη του φορέα. Η εισήγηση του Δ.Σ. έγινε καταρχήν αποδεκτή από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο έχει τον τελευταίο λόγο προκειμένου η κ. Ζαλαντό να αναλάβει καθήκοντα, κι έπειτα να προχωρήσει αμέσως η διαδικασία ορισμού καλλιτεχνικού διευθυντή. Η νέα διευθύντρια θα διαμένει στη Θεσσαλονίκη και θα έχει τριετή θητεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή