Αντίο Πηνελόπη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι, ψελλίζεις. Δεν είναι αλήθεια, δεν είναι δυνατόν. Το σώμα σου μουδιάζει απ’ άκρη σ’ άκρη, ένας κόμπος σου κλείνει τον λαιμό. Κλείνεις βιαστικά το τηλέφωνο. Πηνελόπη Κροντηροπούλου, ετών 52. Καρδιακή ανακοπή. Το τέλος ξαφνικό, αδιανόητο, άδικο,  ανείπωτο. Μα δεν είχε ιστορικό, δεν, δεν…

Αλαλοι μπροστά στο μοιραίο που έρχεται σαν κεραυνός, μένουμε να θυμόμαστε στιγμές, κουβέντες, γέλια, πειράγματα και τσουγκρίσματα σε γιορτινά τραπέζια. Με απέραντη θλίψη μα και μ’ ενοχή για όσα αναβάλλαμε γι’ αργότερα και δεν κάναμε εδώ και τώρα – ανθρώπινες αδυναμίες και αφελείς βεβαιότητες.

Πηνελόπη Κροντηροπούλου, ετών 52. Παθιασμένη σκηνοθέτις, είχε υπογράψει πολλά σίριαλ – μεγάλες επιτυχίες της χρυσής εποχής της ιδιωτικής κυρίως τηλεόρασης, όπως τα «Εμείς και εμείς», «Κάπου σε ξέρω», «Θα βρεις τον δάσκαλό σου», «Σαββατογεννημένες» αλλά και ντοκιμαντέρ, με βλέμμα ιδιαίτερο και διερευνητικό. Εστίαζε στο συναίσθημα, και κατάφερνε να το «βγάζει» ατόφιο και ειλικρινές χωρίς ακροβασίες, εντυπωσιασμούς, ακρότητες. Καύσιμο και οδηγός στη ζωή και τη δουλειά της, ήταν η περιέργεια για την ανθρώπινη φύση, η αδιάκοπη, στοχαστική παρατήρηση. Δεν αρκούνταν σε εύκολες ερμηνείες για το πώς σκέφτονται και ενεργούν οι άνθρωποι, έξυνε την επιφάνεια. Με εκνευριστική επιμονή και ανεξάντλητη υπομονή.

Η Πηνελόπη, η Πέπη. Τρυφερή κόρη και αδελφή, γενναιόδωρη φίλη. Ανοιχτή και δεκτική στους άλλους, στο διαφορετικό, με κατανόηση ακόμη και για τις πιο δυσνόητες συμπεριφορές και με ανεξάντλητο, λυτρωτικό χιούμορ. Αγαπούσε τις συγκλίσεις, όχι τις συγκρούσεις. Αγαπούσε τους ανθρώπους. Αγαπούσε τη ζωή.

Κουράγιο και δύναμη στους δικούς της ανθρώπους που αφήνει πίσω. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή στις 3 μ.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή