Εσείς γνωρίζετε τη συγκλονιστική ιστορία του Μεσιέ Σοκολά;

Εσείς γνωρίζετε τη συγκλονιστική ιστορία του Μεσιέ Σοκολά;

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας σημειώσει τεράστια εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία, το «Μεσιέ Σοκολά» του Ροσντί Ζεμ, με τον βραβευμένο Ομάρ Σι («Άθικτοι») και τον Τζέιμς Τιερέ, τον ταλαντούχο εγγονό του Τσάρλι Τσάπλιν, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Από το τσίρκο στο θέατρο, από την ανωνυμία στην τεράστια φήμη. Ο Σοκολά ήταν ο πρώτος διάσημος μαύρος καλλιτέχνης στη Γαλλία και η σύμπραξή του με τον κλόουν Φουτί τους έκανε ένα ακαταμάχητο δίδυμο που άφησε εποχή, μεταμορφώνοντάς τους σε σταρ στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Μπελ Επόκ. Όμως ο πειρασμός του εύκολου χρήματος, ο τζόγος και ο ρατσισμός της εποχής πληγώνουν βαριά την φιλία των δύο περφόρμερ και τελικά την καριέρα του Μεσιέ Σοκολά.

Αποκαθιστώντας δύο αδίκως ξεχασμένους πρωτοπόρους της τέχνης στη θέση που τους αξίζει στη συλλογική μνήμη, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του μαύρου καλλιτέχνη που έκανε όλο το Παρίσι να υποκλιθεί μπροστά του.

Εσείς γνωρίζετε τη συγκλονιστική ιστορία του Μεσιέ Σοκολά;-1

Ο αληθινός Σοκολά:

Ο Σοκολά, κατά κόσμον Ραφαέλ Παντίγια, γεννήθηκε σκλάβος στην Κούβα την δεκαετία του 1860 και πουλήθηκε ως υπηρέτης σε έναν Πορτογάλο έμπορο. Στα 16 του δραπέτευσε και βρέθηκε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας συμμετέχοντας σε καμπαρέ σόου  όπου επεδείκνυε την εντυπωσιακή σωματική του δύναμη. Ένας Άγγλος κλόουν τον πήρε μαζί του στο Παρίσι, όπου η παντομίμα στην οποία πρωταγωνίστησε, με τίτλο «Ο Γάμος του Σοκολά», είχε μεγάλη επιτυχία και τράβηξε την προσοχή ενός έτερου Άγγλου κλόουν ονόματι Φουτί. Οι δυο τους είχαν την ιδέα να συνδυάσουν τις δύο περσόνες, του κλόουν με το λευκό πρόσωπο και του Σοκολά.

Ο Σοκολά ενέπνευσε καλλιτέχνες όπως ο  Τουλούζ Λοτρέκ και οι αδελφοί Λιμιέρ – οι τελευταίοι, μάλιστα, τον χρησιμοποίησαν στις πρώτες τους ταινίες.

Δείτε το trailer:

Η ταινία «Μεσιέ Σοκολά» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Μαρτίου, σε διανομή της Odeon.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή