Ο Λουκάς Κατσίκας νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Ο Λουκάς Κατσίκας νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, ο κριτικός κινηματογράφου Λουκάς Κατσίκας αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, του Athens Open Air Film Festival και του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.

Ο Λουκάς Κατσίκας, σύμβουλος και συντονιστής προγράμματος στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», συντάκτης και μετέπειτα αρχισυντάκτης στο περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, αναλαμβάνει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, του Athens Open Air Film Festival και τη διεύθυνση του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.

Η ομάδα του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, Athens Open Air Film Festival (Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2016) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (21 Σεπτεμβρίου- 2 Οκτωβρίου) χαιρετίζει την είδηση και καλωσορίζει τον Λουκά Κατσίκα στα νέα του καθήκοντα.

Ο Λουκάς Κατσίκας γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και κριτική αγγλικής λογοτεχνίας στην Αθήνα. Κριτικός κινηματογράφου από το 1996, έχει υπάρξει για χρόνια συνεργάτης στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στο περιοδικό «Κ» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Επί σειρά ετών έχει γράψει για λογαριασμό πολλών περιοδικών (ενδεικτικά στα Madame Figaro, ΚΛΙΚ, L' Officiel, Homme, ΝΙΤΡΟ, Highlights) και έχει διατελέσει συντάκτης και ανταποκριτής σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του εξωτερικού, για τις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ, CITY PRESS και ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός σε εκπομπές, τόσο για τη μουσική όσο και για τον κινηματογράφο και σύμβουλος αναγνώσεων σε εκδοτικό οίκο. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε εκδόσεις αφιερωμένες στο έργο σκηνοθετών όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Κλοντ Σαμπρόλ, ο Γιώργος Πανουσόπουλος, ο Κάρολ Ριντ και άλλοι. Το 1998 εργάστηκε ως επιμελητής και συνδιοργανωτής στο φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ «Εικόνες της Αμερικής του 20ού αιώνα», σε συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία.

Από το 1996 μέχρι σήμερα υπήρξε σύμβουλος και συντονιστής προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και στο Athens Open Air Film Festival. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του αείμνηστου Γιώργου Τζιώτζιου αποτέλεσε επί είκοσι χρόνια μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και μετέπειτα αρχισυντάκτης του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή