Ο Κόλιν μιλάει για τον Γιώργο

Ο Κόλιν μιλάει για τον Γιώργο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εκείνο που με τράβηξε στο φιλμ είναι αυτό που κάνει ο Γιώργος ως κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του μένουν κοντά σου· δεν είναι απλά επισκέπτες που θα φύγουν μόλις το γεύμα τελειώσει. Είναι από αυτούς που περνούν τη νύχτα μαζί σου». Αυτά δήλωσε προ ολίγων ημερών ο Κόλιν Φάρελ, με αφορμή την κυκλοφορία του «Αστακού» του Γιώργου Λάνθιμου στις αίθουσες των ΗΠΑ. Ο θαυμασμός του Αμερικανού ηθοποιού –είναι έκδηλος και σε άλλα σημεία της συνέντευξης– για τον Ελληνα σκηνοθέτη δεν είναι τυχαίος. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει συνεργαστεί με αρκετούς σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως ο Γούντι Αλεν, ο Τέρι Γκίλιαμ και ο Ολιβερ Στόουν, όμως θεωρεί πως, περισσότερο από όλους, ο Λάνθιμος κατάφερε να του αποσπάσει μια πραγματικά ιδιαίτερη ερμηνεία. Γι’ αυτό (και επειδή η εκτίμηση είναι προφανώς αμοιβαία) ο Φάρελ θα πρωταγωνιστήσει και στην επόμενη ταινία του, το «The Killing of a Sacred Deer», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στον Αύγουστο.

Για τις ερμηνευτικές ικανότητες του Κόλιν Φάρελ έχουν ειπωθεί πολλά και διόλου κολακευτικά κατά καιρούς. Οπως αποδείχτηκε ωστόσο με τον «Αστακό», καμιά φορά χρειάζεται ο κατάλληλος άνθρωπος για να εμπνεύσει έναν καλλιτέχνη και να πάρει το μέγιστο από αυτόν. Οχι τυχαία, οι Αμερικανοί κριτικοί μιλούν για ανέλπιστη αναγέννηση και επαναπροσδιορισμό του Φάρελ ως ηθοποιού, έπειτα από τη συμμετοχή του στον «Αστακό». Σαν και το δικό του υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, τα περισσότερα από τα οποία οφείλονται είτε στη χημεία με τον σκηνοθέτη, είτε στο ταιριαστό του ρόλου. Μέχρι και ο Κιάνου Ριβς κάποτε έπαιξε πολύ αξιοπρεπώς στην τριλογία του «Matrix», με τα αδέλφια Γουατσόφσκι να λένε πως δεν θα μπορούσαν να βρουν ιδανικότερο πρωταγωνιστή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή