Ρατσιστικό παραλήρημα για τους «Ghostbusters»

Ρατσιστικό παραλήρημα για τους «Ghostbusters»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν οι δημιουργοί της δεύτερης ταινίας «Ghostbusters» είχαν την πρόθεση να προκαλέσουν επιλέγοντας αποκλειστικά γυναίκες πρωταγωνίστριες για την αναβίωση της επιτυχημένης ταινίας του 1984, είναι σίγουρο πως δεν ήταν προετοιμασμένοι για τον καταιγισμό ρατσιστικών και σεξιστικών σχολίων και τη γενικότερη αναταραχή που ακολούθησαν την πρεμιέρα του φιλμ στις ΗΠΑ, στις 15 Ιουλίου. Το απόγευμα της Τρίτης, οι διαχειριστές του Twitter αποφάσισαν να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των χρηστών, που βομβάρδιζαν με ύβρεις και απειλές την κωμική ηθοποιό Λέσλι Τζόουνς. Ανάμεσά τους ο ελληνικής καταγωγής Milo Yiannopoulos, αρχισυντάκτης σε θέματα τεχνολογίας της συντηρητικής ιστοσελίδας Breitbart News και φανατικός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να μου κάνουν», ήταν η απάντηση του Yannopoulos, ο οποίος έσπευσε να υποστηρίξει πως η «φίμωσή» του συνιστά καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου. Μήνες πριν από την κυκλοφορία του φιλμ, τόσο η Λέσλι Τζόουνς, η οποία είναι μαύρη, όσο και οι υπόλοιπες πρωταγωνίστριες δέχονταν καθημερινές επιθέσεις από –άντρες– χρήστες του Διαδικτύου.

Η αποκάλυψη της Τζόουνς ότι κανένας σχεδιαστής δεν είχε αναλάβει να την ντύσει για την επίσημη πρεμιέρα είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να διερωτώνται εάν «της άξιζε ένα δωρεάν φόρεμα», δεδομένων των διαστάσεών της (είναι ψηλή και εύσωμη). Στο μεταξύ, η «καμπάνια» για τη μετατροπή του trailer των νέων «Ghostbusters» στο βίντεο με τα περισσότερα «dislike» στην ιστορία του YouTube συγκέντρωσε πάνω από 600.000 υποστηρικτές. Παρά την έκκληση που της απηύθυνε προσωπικά ο συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, η Τζόουνς έκλεισε τον λογαριασμό της και δηλώνει αμετακίνητη στην απόφασή της.

​​Το φιλμ κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή