Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου έχει πρεμιέρα την Πέμπτη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου έχει πρεμιέρα την Πέμπτη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ευρύτερο θέμα της αναθεώρησης στο σινεμά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ξεκινά για τρίτη χρονιά τις προβολές του από την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Στο φετινό του πρόγραμμα, το φεστιβάλ αναμειγνύει μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους ταινίες και εξερευνά τη σχέση του κινηματογράφου με τη μουσική, την επιστημονική φαντασία και τον «αυτοσχεδιασμό».

Η γνωστή γαλλική ομάδα Metamkine θα παρουσιάσει μια παράσταση ζωντανής επεξεργασίας κινηματογραφικών προβολών, ενώ ο σκηνοθέτης Πίτερ Λίχτερ θα επιμεληθεί ένα πρόγραμμα κλασικών και αβάντ γκαρντ ταινιών επιστημονικής φαντασίας, όπως το «Still in Cosmos» του Τακάσι Μακίνο, το «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το «The Thing» του Τζον Κάρπεντερ κ.ά. Θα πραγματοποιηθεί επίσης μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο πειραματιστή του κινηματογράφου Τόνι Κόνραντ με την προβολή του γνωστού «The Flicker» (1965) και ζωντανή μουσική. Το φεστιβάλ θα προβάλει φιλμ γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών όπως η Αθηνά Τσαγκάρη, ο Γιάννης Οικονομίδης και ταινίες για την κλιματική αλλαγή και την επίδραση του ανθρώπου στη φύση, την ανάδειξη νέων πολιτισμών και την εξαφάνιση παλαιών παραδόσεων, για το φεγγάρι ως ουράνιο σώμα, ταινίες – ημερολόγια για τη ζωή μέσα στην κρίση, καθώς και ένα σεμινάριο με τον σκηνοθέτη του πειραματικού κινηματογράφου Πιπ Τσοντόροφ.

Το φεστιβάλ ενεργοποιεί για πέντε ημέρες χώρους εντός και εκτός της Ερμούπολης, όπως το ναυπηγείο του Ταρσανά, το θέατρο Απόλλων, η παραλία Κόμητο κ.ά.

​​Syros International Film Festival, 28/7 – 1/8, πληροφορίες στο syrosfilmfestival.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή