Τζιμ Τζάρμους με φόντο τον Θερμαϊκό

Τζιμ Τζάρμους με φόντο τον Θερμαϊκό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προβολές του Ιουνίου και του Ιουλίου ήταν sold out. Το ίδιο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει και με τον νέο κύκλο προβολών που ξεκινάει τη Δευτέρα 29/8 στο ωραιότερο θερινό σινεμά της Θεσσαλονίκης, στο roof του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής, που σε… βάζει στον πειρασμό να τραβήξεις το βλέμμα σου από την ταινία και να απολαύσεις τη θέα στον Θερμαϊκό. Ο θερινός κινηματογράφος «Σινεμά με Θέα» προσφέρει εναλλακτική και οικονομική πρόταση εξόδου σε όσους βρίσκονται στην πόλη, προβάλλοντας ταινίες με δυνατές υπογραφές, όπως του Τζιμ Τζάρμους, του Φρανσουά Οζόν κ.ά.

Η αρχή γίνεται το βράδυ της Δευτέρας –θα προβληθεί και την Τρίτη 30/8– με την ταινία «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» (2013) του σταρ του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, Τζιμ Τζάρμους. Η ταινία είχε παρουσιαστεί στο 54ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημιουργού. Με φόντο τα ρομαντικά συντρίμμια του Ντιτρόιτ και τα σοκάκια της Ταγγέρης, ένας μουσικός της αντεργκράουντ σκηνής, βαθιά θλιμμένος για την πορεία της ανθρώπινης κατάστασης, ξανασυναντιέται με την αινιγματική ερωμένη του. Αυτή η ερωτική ιστορία κρατάει εδώ και αρκετούς αιώνες, αλλά ο ερχομός της απρόβλεπτης αδελφής της αγαπημένης του, θα διαταράξει τις ισορροπίες. Θα μπορέσουν αυτοί οι ευαίσθητοι χαρακτήρες να επιβιώσουν, καθώς ο μοντέρνος κόσμος γύρω τους καταρρέει; Εξαιρετικές οι ερμηνείες των Τομ Χίντλεστον και Τίλντα Σουίντον.

Η «Μαργκερίτ» (2015), σε σκηνοθεσία Ξαβιέ Τζιανολί, που θα προβληθεί 31/8 και 1/9, μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του ’20 και στα περίχωρα του Παρισιού. Στο κάστρο της πάμπλουτης Μαργκερίτ Ντιμόντ, όλη η καλή κοινωνία μαζεύεται για να την ακούσει να δίνει μοναδικές ερμηνείες στις αγαπημένες της άριες. Η μοναδικότητα, ωστόσο, έγκειται στη φρικτή κακοφωνία αυτής της σοπράνο, ωστόσο όλοι –λόγω υποκρισίας– την αντιμετωπίζουν σαν τη μεγάλη ντίβα που και η ίδια νομίζει πως είναι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή