Λάμψη και χαμόγελα στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Λάμψη και χαμόγελα στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισήλθε πλέον το 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου αύριο ανακοινώνονται τα βραβεία. Η χθεσινή μέρα, πάντως, σφραγίστηκε από το λαμπερό χαμόγελο του Ζαν-Πολ Μπελμοντό, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο. Ηταν συγκινητικές οι φωτογραφίες που τον έδειχναν προσιτό και τόσο οικείο δίπλα στην επίσης λαμπερή Σοφί Μαρσό. Hταν εκείνη που με τη διακριτική και υποστηρικτική παρουσία της στάθηκε με σωστό τρόπο δίπλα του και μίλησε εξ ονόματός του. Η εικόνα του Μπελμοντό, σύμβολο του ευρωπαϊκού σινεμά, λειτούργησε εξισορροπητικά στην πιο αισθησιακή εικόνα που εξέπεμπε η Νάταλι Πόρτμαν, που συγκέντρωσε πολλά βλέμματα. Πρωταγωνιστεί στη πολυσυζητημένη ταινία «Τζάκι» του Πάμπλο Λαρέν.

Oι Ιταλοί επικέντρωσαν χθες το ενδιαφέρον τους στην προβολή της δικής τους παραγωγής στο διαγωνιστικό τμήμα. Είναι η ταινία «Questi Giorni» σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Πιτσόνι και με πρωταγωνιστές μια νέα γενιά ωραίων ηθοποιών, που οι φωτογραφίες τους κατέκλυσαν χθες τα διεθνή ΜΜΕ. Ανάμεσά τους οι Μάρτα Γκαστόνι, Μαρία Ροβεράν, Λάουρα Αντριάνι, Μαργκερίτα Μπάι…

Στο διαγωνιστικό τμήμα προβλήθηκε επίσης και το πολυαναμενόμενο «Paradise», γερμανορωσικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου βετεράνου Αντρέι Κοντσαλόφσκι. Ο Κοντσαλόφσκι έστησε ένα γνήσιο ρωσικό δράμα, στο οποίο πρωταγωνιστεί και η γυναίκα του, η ηθοποιός Γιούλια Βισότσκαγια, με την οποία φωτογραφήθηκε σε πολλές πόζες και ήταν η χαρά των φωτογράφων. Παίζουν ακόμη ο σπουδαίος Βίκτορ Σουκούροφ, ο Γιακόμπ Ντιλ και ο Κρίστιαν Κλάους.

Στο πρόγραμμα εκτός διαγωνιστικού, προβλήθηκε χθες η ιαπωνική ταινία «Gantz: O» του σκηνοθέτη Γιασούσι Καουαμούρα, όπως και η γαλλοβελγική ταινία «Planetarium» της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι, με πρωταγωνιστές τη Nάταλι Πόρτμαν –που είναι υπέροχο δίδυμο με την επίσης αισθησιακή Λίλι Ρόουζ Ντεπ– και τον Εμάνουελ Σάλινγκερ. Η Νάταλι Πόρτμαν και η Λίλι Ρόουζ Ντεπ έκλεψαν χθες την παράσταση, καθώς εμφανίστηκαν μαζί με ωραία, θηλυκά φορέματα που δικαιολογημένα τράβηξαν τα φλας των φωτογράφων.

Και η Τουρκία χάρηκε ωραίες στιγμές, χθες, στη Βενετία, με την εκτός διαγωνισμού προβολή της ταινίας που πήρε τον αγγλικό τίτλο «Big Big World» του σκηνοθέτη Ρεχά Ερντέμ. Φωτογραφήθηκε μαζί με τους ηθοποιούς του, τον Μπερκέ Καραέρ και την κοκκινομάλλα Ετζέμ Ουζούν.

Φέτος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή