Με Αλμοδόβαρ ξεκινούν οι Νύχτες Πρεμιέρας στις 21/9

Με Αλμοδόβαρ ξεκινούν οι Νύχτες Πρεμιέρας στις 21/9

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας άρχισε χθες με τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμά του από τον Λουκά Κατσίκα, νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του.

Οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας θα αρχίσουν στις 21/9 με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και την πρόσφατη «Julieta» του. Η αυλαία θα πέσει στις 2/10 με το «Elle» του Πολ Βερχόφεν. Στο ενδιάμεσο θα κυλήσουν 15 ενότητες εκδηλώσεων. Στον βασικό κορμό του φεστιβάλ, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, θα προβληθούν 9 ταινίες. Στο τμήμα «Πρεμιέρες ελληνικών ταινιών» θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε 4 φιλμ μεγάλου μήκους: την «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά και του Πέτρου Νιαμονοτάκη, την «Πόλη της σιωπής» της Αντζελας Ισμαήλου, το «Νocturne» του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου και το «Πέντρο Νούλα» του Κάρολου Ζωναρά. Το επιτυχημένο τμήμα «Μουσική και φιλμ» θα έχει από Φρανκ Ζάππα μέχρι Beatles (ένα ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ με γυρίσματα που έγιναν από το 1963 μέχρι το 1966). Εδώ θα προβληθεί και το μυθοπλαστικό «Σιντ και Νάνσι» του Αλεξ Κοξ, σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια. Στο τμήμα «Τα αγαπημένα των Φεστιβάλ» θα προβληθούν 23 ταινίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα αφιερώματα στον Λουί Μαλ (9 ταινίες), στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (θα προβληθεί σχεδόν το σύνολο του έργου του κάτω από τον τίτλο «Αισθηματική αγωγή») και το spotlight στη Γερμανίδα σκηνοθέτιδα Μάρεν Αντε, η οποία εντυπωσίασε στις Κάννες με το «Τόνι Ερντμαν» τον περασμένο Μάιο. Στον ιστότοπο www.aiff.gr υπάρχει το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή