Μια όχι και τόσο κακή ιδέα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος μπορεί να δηλώσει ειλικρινά ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το κινητό του στο σινεμά, έστω και μόνο για να στείλει ένα σύντομο ανώδυνο μήνυμα στη διάρκεια της προβολής; Οι «αναμάρτητοι» πιθανότατα είναι ελάχιστοι, κι όμως δεκάδες δημοσιογράφοι και σινεφίλ έσπευσαν να καταδικάσουν την Αpple όταν κυκλοφόρησαν (ανεπιβεβαίωτες, προς το παρόν) φήμες ότι σχεδιάζει τη δημιουργία ενός «cinema mode», που θα επιτρέπει στους κατόχους iPhone να ανταλλάσσουν με την άνεσή τους sms μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Την περασμένη άνοιξη, η δήλωση του επικεφαλής της ΑMC Entertainment, της μεγαλύτερης αλυσίδας κινηματογράφων στις ΗΠΑ, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις αίθουσες της εταιρείας, είχε προκαλέσει εξίσου έντονες αντιδράσεις, κυρίως επειδή κανένας δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα ενός σινεμά γεμάτου με οθόνες που αναβοσβήνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις την επόμενη ημέρα, η AMC ανακοίνωσε την υπαναχώρησή της.

Στην πράξη, βέβαια, το μόνο που πετυχαίνει η απαγόρευση είναι να κάνει πιο διακριτικούς όσους θεωρούν πως πρέπει οπωσδήποτε να στείλουν ένα sms (ή να τσεκάρουν το email τους ή να ποστάρουν κάτι στο Twitter κ.ο.κ.) πριν εμφανιστούν οι τίτλοι τέλους της ταινίας. Με αυτό το σκεπτικό, μια εφαρμογή που θα περιορίζει την όχληση που προκαλούν οι φωτεινές οθόνες (για να μην αναφέρουμε τους ήχους) των κινητών τηλεφώνων, μέσα στο σκοτάδι της αίθουσας, ίσως δεν είναι και τόσο κακή ιδέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή