Ο Τζιμ Γιαννόπουλος στο «τιμόνι» της Paramount

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος στο «τιμόνι» της Paramount

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρόλο του επικεφαλής της Paramount Pictures αναλαμβάνει ο Ελληνοαμερικανός Τζιμ Γιαννόπουλος, στον οποίο ανατίθεται η δύσκολη αποστολή να οδηγήσει την εταιρεία ξανά στην κορυφή. Τα τελευταία χρόνια, οι ταινίες της Paramount δεν είχαν την αναμενόμενη ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να κατέχει πλέον την τελευταία θέση μεταξύ των μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ και τα χρέη της να αγγίζουν τα 12 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, στη λίστα των καθηκόντων του νέου CEO συμπεριλαμβάνεται η αναθέρμανση των σχέσεων της Paramount με επιτυχημένους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και ηθοποιούς, που είχαν φθάσει να απευθύνονται στην εταιρεία μόνο ως «λύση ανάγκης», αλλά και τα μεγάλα τηλεοπτικά στούντιο. Θα πρέπει, επίσης, να αναζητήσει το νέο αντιπρόεδρο, αφού ο παραγωγός Μichael De Luca αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση.

Στη διάρκεια της πολυετούς θητείας του Γιαννόπουλου ως πρόεδρου του Δ.Σ. και διευθύνοντα συμβούλου της 20th Century Fox, η εταιρεία έσπασε τα ταμεία με παραγωγές όπως το «Αβαταρ», «Η ζωή του Πι» και τα βραβευμένα με Οσκαρ «Birdman» και «12 χρόνια σκλάβος». Ο 64χρονος έχει διασυνδέσεις με ατζέντηδες, επιχειρηματίες και κινηματογραφιστές όπως ο Τζέιμς Κάμερον και ο Πολ Φέιγκ και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί στο προσεχές διάστημα. Είναι δε τόσο περιζήτητος, που τους τελευταίους μήνες (μετά την έξοδο του από τη Fox) η Sony Pictures και η Legendary Entertainment έκαναν αγώνα για να τον «αποκτήσουν».

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Viacom (μητρική εταιρεία της Paramount) Bob Bakish τον περιγράφει ως «ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο στέλεχος με στρατηγικό όραμα, ισχυρή επιχειρηματική τεχνογνωσία, στενές σχέσεις στον εμπορικό και δημιουργικό χώρο». Απ’ την πλευρά του, ο ίδιος ο Γιαννόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, χαρακτηρίζοντας την Paramount «ένα από τα εμβληματικά στούντιο του Χόλιγουντ» και επισήμανε την πρόθεσή του να θέσει την εταιρεία «στον δρόμο της επιτυχίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή