Blur και Λέοναρντ Κοέν… στη Θεσσαλονίκη

Blur και Λέοναρντ Κοέν… στη Θεσσαλονίκη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aς σταθούμε σε δύο μουσικά ντοκιμαντέρ –ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις επόμενες ημέρες– του φετινού τέταρτου φεστιβάλ IN-EDIT, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Στο πρώτο, που θα προβληθεί το Σάββατο 1/4 στις 5 μ.μ., ο Sam Wrench ακολουθεί τους Blur. Tαξιδεύει για χρόνια με τη σπουδαία βρετανική μπάντα και αποτυπώνει στιγμές από συναυλίες τους. Από αυτήν στο Χονγκ Κονγκ που διακόπηκε αναπάντεχα (δίνοντας όμως ιδέες για το πρώτο τους δίσκο σαν τετράδα 16 χρόνια μετά την αποχώρηση του Coxon), στη θριαμβευτική συναυλία-επανένωσή τους στο Λονδίνο και, τελικά, στη συγκινητική επιστροφή τους στο Χονγκ Κονγκ. Το ντοκιμαντέρ εμφανίζει μια ακατέργαστη, ειλικρινή ματιά στην «προσωπική» ζωή του συγκροτήματος, παρουσιάζοντας βίντεο και συνεντεύξεις, συναρπαστικές ιστορίες για τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη και κυρίως ανάμεσα στον τραγουδιστή Damon Albarn και τον κιθαρίστα Graham Coxon και πολλά άλλα.

Στο δεύτερο ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί την Κυριακή 2/4 στις 5 μ.μ., θα ρίξουμε μια ματιά στην προσωπικότητα ενός σοφού της μουσικής, του Leonard Cohen, παρακολουθώντας τον στη μάλλον άτυχη περιοδεία του το 1972, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με θερμόαιμες θαυμάστριες, συγκρούστηκε με δημοσιογράφους και εντέλει αναθεώρησε το νόημα των πάντων. Και βέβαια τα τραγούδια του.. «Suzanne», «Sisters of mercy», «So long Marianne».

​​Κινηματογράφος Ολύμπιον, Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή