Οι «Defenders» και άλλες ομάδες υπερηρώων στον δρόμο για τα ταμεία

Οι «Defenders» και άλλες ομάδες υπερηρώων στον δρόμο για τα ταμεία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαντάζει σχετικά απίστευτο, όμως κοντεύουμε να ξεμείνουμε από (κινηματογραφικούς) σούπερ ήρωες. Περίπου έναν αιώνα μετά τη δημιουργία του αρχετυπικού Σούπερμαν, ελάχιστοι είναι πλέον οι χαρακτήρες των κόμικς που δεν έχουν μεταφερθεί στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, με τη μεγάλη «ζημιά» να έχει γίνει κυρίως την τελευταία δεκαετία. Στην κινηματογραφική βιομηχανία πάντως κανείς δεν ανησυχεί: τα συνεχόμενα σίκουελ αλλά και οι συνενώσεις των ήδη γνωστών χαρακτήρων εξασφαλίζουν ότι πάντα θα υπάρχουν νέες ιστορίες και τα χρήματα θα συνεχίσουν να ρέουν στα ταμεία. Οι τελευταίες αυτές (οι συνενώσεις) έχουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον, ειδικά όταν αφορούν χαρακτήρες με μεγαλύτερο βάθος και προσωπικότητα.

Μια τέτοια είναι και αυτή των «Defenders», της νέας σειράς του Netflix και της Marvel, η οποία βάζει στο ίδιο κάδρο τέσσερις Νεοϋορκέζους ήρωες, τους οποίους έχουμε ήδη δει στις ανεξάρτητες ιστορίες τους. Ο τυφλός δικηγόρος-εκδικητής Daredevil, ο θηριώδης και αλεξίσφαιρος Luke Cage, η αλκοολική ντετέκτιβ Jessica Jones και ο δισεκατομμυριούχος καρατίστας Iron Fist σχηματίζουν μια εκρηκτική ομάδα με σκοπό να προστατέψουν την αγαπημένη τους πόλη από μια σατανική, πανίσχυρη οργάνωση που απειλεί να την καταστρέψει.

«Παρθένες» περιπέτειες

Το καλό με αυτούς τους συγκεκριμένους ήρωες είναι πως δεν φαντάζουν πολυχρησιμοποιημένοι. Επειδή ακριβώς ποτέ δεν απέκτησαν το status ενός Μπάτμαν ή ενός Σπάιντερμαν, οι περιπέτειές τους είναι εν πολλοίς «παρθένες» και πρωτότυπες, όσον αφορά την οθόνη. Επιπλέον είναι και πολύ μοντέρνοι: ένα άτομο με ειδικές ανάγκες (αν και ο συγκεκριμένος μόνον τέτοιες δεν έχει), ένας μαύρος άνδρας από το Χάρλεμ, μια γυναίκα με στόμα παλιού βαρκάρη και ένας ζάμπλουτος κληρονόμος που το έχει ρίξει στο πνεύμα και την ενατένιση. Οι διάλογοι μεταξύ τους, διανθισμένοι με μπόλικες δόσεις χιούμορ, είναι ίσως ακόμα απολαυστικότεροι και από την ίδια τη δράση.

Οπως είπαμε βέβαια οι «Defenders» δεν είναι η πρώτη υπερηρωική ομάδα που βλέπουμε· ούτε καν η πρώτη τέτοια τηλεοπτική. Το «Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.» μετράει ήδη 5 κύκλους προβολών, χωρίς πάντως να φτάνει την ποιότητα της νέας σειράς του Netflix. Κατά τα λοιπά, στον κινηματογράφο τα πράγματα είναι απλούστερα και υπαγορεύονται καθαρά από τα (υψηλότατα) οικονομικά οφέλη. Η τρίτη συνέχεια των «Avengers», που κυκλοφορεί μέσα στο 2018, θα σημάνει πιθανότατα τη μεγαλύτερη σύναξη κινηματογραφικών αστέρων όλων των εποχών. Ολοι τους θα πληρωθούν βέβαια πλουσιοπάροχα, όμως οι παραγωγοί δεν προβληματίζονται καθώς στο box office η ταινία αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. δολάρια.

Justice League

Νωρίτερα πάντως από τους «Avengers» (το προσεχές φθινόπωρο), θα συγκεντρωθεί για πρώτη φορά η «Justice League» (Batman, Superman, Aquaman, Wonder Woman, Flash) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ζακ Σνάιντερ, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η συνέχεια της πιο σκοτεινής «Suicide Squad».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή