Δύο ιστορίες δρόμου διά χειρός ενός μετρ

Δύο ιστορίες δρόμου διά χειρός ενός μετρ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ιστορίες δρόμου με την υπογραφή ενός μετρ του κινηματογραφικού σουρεαλισμού περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στο σινεμά «Αστυ», όπου συνεχίζεται το επταήμερο αφιέρωμα στο έργο του Ντέιβιντ Λιντς. Στην «Ατίθαση καρδιά» (1990), βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπάρι Γκίφορντ, ο Νίκολας Κέιτζ και η Λόρα Ντερν υποδύονται το νεαρό ζευγάρι που δραπετεύει από τη Βόρεια Καρολίνα για να απαλλαγεί από την κυριαρχική μητέρα της κοπέλας. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει παραδεχτεί πως περίπου 80 άτομα έφυγαν από την αίθουσα στη μέση της ταινίας στη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής προβολής και 100 στη διάρκεια της δεύτερης. Εντούτοις, το φιλμ είχε σχετική εμπορική επιτυχία και αργότερα απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Υποψήφιο για το ίδιο βραβείο ήταν και το «Straight Story» (1999), το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτικών, όμως έκοψε λιγότερα από τα αναμενόμενα εισιτήρια. Ενας ηλικιωμένος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποφασίζει να διασχίσει τη μισή Αμερική με το τρακτέρ του για να επισκεφθεί τον αδελφό του, ο οποίος έχει πάθει εγκεφαλικό. Στο (αργό) ταξίδι του, συναντά ανθρώπους τους οποίους συναγωνίζεται σε εκκεντρικότητα και μοιράζεται μαζί τους τη σοφία και την άγνοιά του.

Προβολές το Σάββατο και την Κυριακή στις 6, 8.10 και 10 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή