Σκηνές που κόβουν την ανάσα στο Φεστιβάλ Ταινιών Περιπέτειας

Σκηνές που κόβουν την ανάσα στο Φεστιβάλ Ταινιών Περιπέτειας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο αδρεναλίνης… εκ του ασφαλούς υπόσχεται στο αφοσιωμένο κοινό του το Αdventure Film Festival, το οποίο επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Οι λάτρεις των σπορ περιπέτειας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα ινδάλματά τους, καθώς προσπαθούν να επιτύχουν τον ένα υπεράνθρωπο στόχο μετά τον άλλο, ενώ για τους αμύητους το Φεστιβάλ συνιστά μια ιδανική (και καθόλου επικίνδυνη) εισαγωγή στον κόσμο της ορειβασίας, της αναρρίχησης, του σερφ, του σνόουμπορντ κ.ο.κ. Το φετινό διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες από όλο τον κόσμο, εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσων και ιστορικών αντικειμένων, όπως επίσης και παρουσιάσεις με τη συμμετοχή ζωντανών θρύλων του ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού. Ανάμεσά τους, οι ολυμπιονίκες και ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, ο ιδρυτής του Olympus Marathon Λάζαρος Ρήγος, ο Lee Kouskouris, ο πρώτος Ελληνας σέρφερ που θα επιχειρήσει να παλέψει με τα γιγαντιαία κύματα στα Jaws (Σαγόνια) του νησιού Μάουι, στη Χαβάη, και οι διοργανωτές του αγώνα ορειβατικού σκι στα βουνά της Κρήτης «Pierra Creta».

Οι θεατές θα ταξιδέψουν σε τόπους εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου, όπως το νησί Baffin στα τείχη της Γροιλανδίας, όπου περιπλανήθηκαν οι αναρριχητές και… τυχοδιώκτες Sean Villanueva, Nico Favresse, Olivier Favresse και Ben Ditto με το ιστιοφόρο «Dodo’s Delight» ή τα απομακρυσμένα ορεινά τοπία της Ιαπωνίας, που εξερευνά ο free skier Μάικ Ντάγκλας στην ταινία «Fountain of Youth». Μπορεί, όμως, και να μην απέχουν παρά μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα, όπως το Ζαγόρι, στα φυσικά μνημεία του οποίου περιηγήθηκαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Βούλας, καταγράφοντας τις εμπειρίες τους στο κινηματογραφικό πρότζεκτ «Εντροπία Μηδέν».

Είναι δύσκολο να μείνεις ασυγκίνητος στη μαγεία των απρόσιτων κορυφών, των παρθένων δασών και των αμόλυντων από την ανθρώπινη παρουσία ακτογραμμών, όπου φτάνεις ύστερα από σκληρή προσπάθεια, ενίοτε ρισκάροντας τη σωματική ακεραιότητα ή τη ζωή σου. Δεν εκπλήσσει, λοιπόν, το γεγονός πως αρκετές ταινίες εκφράζουν περιβαλλοντικές ανησυχίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Clive Neeson «Last Paradise», γυρισμένο σε διάστημα 45 χρόνων στους «τελευταίους παραδείσους» της Ανατολικής Αφρικής, της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Ινδονησίας, του Μεξικό, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Σε ανάλογο πνεύμα, το φιλμ «The right Place – 9 islands» μεταφέρει το κοινό στις Αζόρες, στη μέση του Ατλαντικού, και αφηγείται την ιστορία των κατοίκων τους, που κερδίζουν τα προς το ζην παρέχοντας υπηρεσίες στους σέρφερ, θίγοντας ταυτόχρονα το ζήτημα της προστασίας του οικοσυστήματος των νησιών.

Το Αdventure Film Festival  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 3 μ.μ. στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

​​Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://www.adventurefilmfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή