Τσαρλς Μάνσον, από την τηλεόραση στην «αγκαλιά» του Ταραντίνο

Τσαρλς Μάνσον, από την τηλεόραση στην «αγκαλιά» του Ταραντίνο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλ Καπόνε, Μπίλι δε Κιντ, Τζακ ο Αντεροβγάλτης, Στραγγαλιστής της Βοστώνης, Αϊλίν Γουόρνος (η σίριαλ κίλερ που υποδύθηκε η Σαρλίζ Θέρον στο «Μonster»), Πάμπλο Εσκομπάρ, διαβόητοι εγκληματίες που ενέπνευσαν, εκτός από τρόμο και απέχθεια, γνωστές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Ο Τσαρλς Μάνσον, ο οποίος πέθανε στα 83 του χρόνια έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή ως ένοχος για τις δολοφονίες εννέα ανθρώπων, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

H δημιουργία ενός κοινοβίου ακολούθων, της γνωστής «οικογένειας Μάνσον», με εκκεντρική εμφάνιση και lifestyle, η ιδιαίτερη προσωπικότητα και κοσμοθεωρία του, η σφαγή επτά ανθρώπων –ανάμεσά τους της εγκύου νεαρής ηθοποιού και συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ– το 1969, είχαν όλα τα συστατικά για τη «συνταγή της επιτυχίας» ενός ζουμερού σεναρίου: σεξ, ναρκωτικά, αίμα. Στην παγκόσμια ταινιοθήκη υπάρχουν ήδη κινηματογραφικά φιλμ με θέμα ή φόντο τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταδίκη του Μάνσον, ο οποίος έχει υπάρξει και τηλεοπτικός ήρωας, ενώ η δράση του αναμένεται να αναβιώσει και μετά τον θάνατό του.

Τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας, ατιτλοφόρητης ακόμη, ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο –ο οποίος εγκατέλειψε πρόσφατα τον επί χρόνια συνεργάτη του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν και «μετακόμισε» στη Sony– που θα περιέχει αναφορές στα εγκλήματα των οπαδών του Μάνσον. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες το 1969, με φόντο τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποδυθεί η Μάργκο Ρόμπι.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η προβολή της έβδομης σεζόν της σειράς «American horror story: Cult», μεταξύ των χαρακτήρων της οποίας είναι ένας πολιτικός, θαυμαστής του Τσαρλς Μάνσον, που καταλήγει να έχει οράματα στα οποία μετουσιώνεται σε αυτόν. Επίσης, οι εξτρεμιστικές ομάδες που απεικονίζονται στη σειρά έχουν βασιστεί σε πληροφορίες για την οργάνωση και την καθημερινότητα της «οικογένειας Μάνσον».

Μεταξύ 2015-2016 προβλήθηκε στο αμερικανικό NBC η σειρά «Aquarius», με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι («X Files») στον ρόλο ενός ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λος Αντζελες, ο οποίος ερευνώντας την εξαφάνιση μιας έφηβης καταλήγει στο κοινόβιο του Τσαρλς Μάνσον. Τέλος, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, προβλήθηκε με επιτυχία στο CBS η μίνι σειρά «Helter Skelter», βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα του εισαγγελέα Βίνσεντ Μπουλιόσι που πέτυχε την καταδίκη του Μάνσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή