Το «Star Wars» κυκλοφορεί και αναμένεται να σαρώσει στις εισπράξεις

Το «Star Wars» κυκλοφορεί και αναμένεται να σαρώσει στις εισπράξεις

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο μέρος της καινούργιας τριλογίας κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη, στις 14 Δεκεμβρίου και μαζί του φέρνει τον μεγαλύτερο ντόρο που έχει γίνει για ταινία από το 2015 και την προηγούμενη ταινία «Star Wars» με τίτλο, «Η Δύναμη Ξυπνάει».

Οι αναλυτές δυσκολεύονται στην πρόβλεψη των κερδών που αποφέρουν οι πολυαναμενόμενες ταινίες το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την κυκλοφορία τους. «Οι Τελευταίοι Τζεντάι» μπορούν να αποφέρουν από 190 μέχρι 215 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που αν όντως γίνει, θα αποτελέσει ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα όλων των εποχών. «Ταινίες με υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος, απαιτήσεων και μυστικότητας εξαρτώνται περισσότερο από τον ντόρο που προκαλεί η κοινή γνώμη σε σχέση με άλλες ταινίες. Ιδίως αν μιλάμε για μια τεράστια βάση παθιασμένων και ισχυρογνωμόνων οπαδών, σαν αυτούς που έχει το ‘Star Wars’». δήλωσε ο Σον Ρόμπινς, επικεφαλής αναλυτής της ιστοσελίδας boxoffice, που ασχολείται με τον κινηματογράφο και τη βιομηχανία του.

Στην ταινία «Οι Τελευταίοι Τζεντάι» πρωταγωνιστούν ο Μαρκ Χαμίλ και η Ντέιζι Ρίντλεϊ σαν Λουκ Σκαϊγουόκερ και Ρέι αντίστοιχα. Επίσης, η ταινία σηματοδοτεί την τελευταία εμφάνιση της Κάρι Φίσερ ως Λέια Σκαϊγουόκερ και γενικότερα την τελευταία εμφάνιση της ηθοποιού σε ταινία, μετά τον πρόωρο θάνατό της σε ηλικία μόλις 60 χρονών, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το «Η Δύναμη Ξυπνάει» είχε την καλύτερη εισπρακτική εκκίνηση στην ιστορία του κινηματογράφου, αποφέροντας 248 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την κυκλοφορία του. Τελικά, θα έφθανε το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων σε παγκόσμια κλίμακα. Πέρσι, η παράλληλη ιστορία (spinoff) «Rogue One: A Star Wars Story» απέφερε ένα δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.

Το «Η Δύναμη Ξυπνάει» ήταν η πρώτη ταινία «Star Wars»  μετά το «Star Wars III: Η Εκδίκηση των Σιθ» που κυκλοφόρησε το 2005. Επομένως, υπήρχε παραπάνω ενθουσιασμός λόγω της δεκάχρονης απουσίας των ταινιών από τις αίθουσες του σινεμά, κάτι που δεν θα ισχύει φέτος με τους «Τελευταίους Τζεντάι». Έτσι, το πιο πιθανό είναι πως η καινούργια ταινία δε θα έχει παρόμοια εισπρακτική επιτυχία, αν και θεωρειται βέβαιο ότι θα έχει τρομερή απήχηση, Άλλωστε, από τη στιγμή που κάνει δεν έχει δει την ταινία, ακόμα, είναι αδύνατο να γίνουν προβλέψεις με σιγουριά.

Σύμφωνα με τον Ρόμπινς, η εμπιστοσύνη που έδειξε η Ντίσνεϋ στο πρόσωπο του σκηνοθέτη της ταινίας, Ράιαν Τζόνσον, αναθέτοντας του να σκηνοθετήσει μια ολόκληρη τριλογία που θα διαδραματίζεται στον γαλαξία των ταινιών, αλλά δε θα συνδέεται, τουλάχιστον όχι άμεσα, με τις αρχικές ταινίες «Star Wars», έχει προκαταβάλλει θετικά το κοινό, το οποίο και αδημονεί να δει την ταινία.

Πηγή: CNN Επιμέλεια Κειμένου: Χρήστος Κανελλόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή