Παιδικές ταινίες για τις γιορτές

Παιδικές ταινίες για τις γιορτές

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταξίδι του καλόκαρδου ταύρου

Ο «Φερδινάνδος» είναι ένας πελώριος αλλά αγαθός ταύρος που ζει ευτυχισμένος σε κάποιο ισπανικό αγρόκτημα. Τα πράγματα, ωστόσο, θα αλλάξουν όταν μια παρεξήγηση θα τον στείλει σε ένα κέντρο εκπαίδευσης ταυρομαχιών. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του και στο κοριτσάκι με το οποίο μεγάλωσε, ο Φερδινάνδος θα ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι, γεμάτο νέους φίλους, αλλά και κάποιους πολύ τρομακτικούς εχθρούς. Η ταινία του Κάρλος Σαλντάνια («Η εποχή των παγετώνων»), που βασίζεται σε εικονογραφημένο μυθιστόρημα των Μανρό Λιφ και Ρόμπερτ Λόουσον, είναι υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες. Στη μεταγλωττισμένη εκδοχή της ακούμε τη φωνή του Μάριου Αθανασίου.

Μέρα των Νεκρών, μετά μουσικής

Η αγαπημένη των παιδιών Pixar επανέρχεται φέτος με ένα animation-φόρο τιμής στη μεξικανική παράδοση. Το «Coco: Το γεύμα του Δάντη» είναι μια πολύχρωμη περιπέτεια με πρωταγωνιστή έναν μικρό κιθαρίστα, ο οποίος ονειρεύεται να ακολουθήσει τα βήματα του προ-προπάππου του και να γίνει κορυφαίος μουσικός. Κάπου εκεί, όμως, θα έρθει σε σύγκρουση με την οικογένειά του, με αποτέλεσμα, ανήμερα την περίφημη Μέρα των Νεκρών, να καταλήξει σε έναν άλλο φανταστικό κόσμο. Καθώς ο πιτσιρίκος αλωνίζει στην… άλλη πλευρά, παρέα με τον σκύλο του τον Δάντη, ένας νέος φίλος θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη επιθυμία του.

Η φιλία γιατρεύει τις πληγές

Ενα από τα ωραιότερα και πιο συγκινητικά animation που είδαμε τη φετινή χρονιά (προβάλλεται ακόμη) είναι το «Εγώ, ο Κολοκυθάκης» του Γάλλου Κλοντ Μπαρά. Ενα 9χρονο αγόρι χάνει τη μητέρα του και πηγαίνει να ζήσει σε κάποιο μικρό ορφανοτροφείο. Εκεί, ύστερα από ένα δύσκολο διάστημα προσαρμογής, θα κάνει φίλους, θα γνωρίσει την πραγματική στοργή και θα προσπαθήσει να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Η ταινία του Μπαρά περιγράφει με τον πιο τρυφερό τρόπο τη διαδικασία επούλωσης του τραύματος, ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά μια παιδική ψυχή. Επιπλέον, λειτουργεί σαν εξαιρετικό σχόλιο πάνω στην ευεργετική επίδραση των κοινωνικών δομών όταν αυτές επιτελούν ορθά τον σκοπό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή