Για τον «μικρό γκάνγκστερ» που κρύβουμε μέσα μας

Για τον «μικρό γκάνγκστερ» που κρύβουμε μέσα μας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος είναι ο μικρός γκάνγκστερ και τι ακριβώς κάνει; Λέγεται Ρικ και ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή, όπου δεν θα πέφτει συνεχώς θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές του και θα έχει έναν πιο δυναμικό πατέρα για να τον στηρίζει. Αραγε, η μετακόμιση της οικογένειάς του σε άλλη περιοχή θα είναι η ευκαιρία για μια νέα αρχή;

H ταινία «Ο μικρός γκάνγκστερ», μια ενδιαφέρουσα ιστορία με θέμα το δυστυχώς πάντα επίκαιρο bullying, έρχεται στην οθόνη στο πλαίσιο του CineDocKids 2018, το Σάββατο 27/1 στις 3.30 μ.μ. Μετά την προβολή θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση από τη συγγραφέα-δημοσιογράφο Νάντια Δρακούλα, που με αφορμή την ιστορία του Ρικ θα μιλήσει στα παιδιά για το bullying.

«Για τον “μικρό γκάνγκστερ” που όλοι κρύβουμε μέσα μας», όπως λέει στην «Κ». «Αυτό ένιωσα παρακολουθώντας την ολλανδική κωμωδία των Arne Toonen και Arent Jack. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο παιδί που αντιδρά σε κάθε είδους bullying που του επιβάλλεται ως σταθερή συνθήκη». Τι ακριβώς θα κάνει στην παρουσίασή της η κ. Δρακούλα; «Στο εργαστήριο έχω σχεδιάσει να “παίξουμε” με κάποιους από τους προβληματισμούς που αναδεικνύει η ταινία. Για παράδειγμα, πώς θα άλλαζε η σχέση μας με τους άλλους αν μπορούσαμε να εκφράσουμε ειλικρινά και καλοπροαίρετα τις πραγματικές μας σκέψεις για εκείνους. Για τους ρόλους που υποδυόμαστε στην καθημερινότητά μας, ακόμη κι αν αυτοί είναι αντίθετοι με τον πραγματικό μας εαυτό. Για τη σημασία να υπερασπιζόμαστε αυτά και εκείνους που αξίζουν για εμάς. Για τα δύσκολα, δηλαδή, που μαθαίνουμε από παιδιά…». Και κατέληξε, λέγοντάς μας: «“Ο Μικρός γκάνγκστερ” είναι μια απολαυστική κωμωδία που καταφέρνει να αναφερθεί εύστοχα στο θέμα του bullying όχι μόνο σε σχέση με τα παιδιά αλλά με όλους μας…».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου ανοίγει την αυλαία του στον κινηματογράφο «Δαναό» δεύτερη στη σειρά χρονιά. Τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου προβάλλονται ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες μυθοπλασίας, που παρουσιάζουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 3.30 το μεσημέρι, μικρά και μεγάλα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία «Μικρός γκάνγκστερ» (μέχρι 12 ετών το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ, 6 ευρώ για τα μεγαλύτερα). Είναι παραγωγής 2015 και διαρκεί 102 λεπτά.

​​Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDocKids 2018 και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cinedoc.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή