Φιλμ και συζητήσεις στην Ταινιοθήκη

Φιλμ και συζητήσεις στην Ταινιοθήκη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ξεχωριστό τριήμερο (27-29/4) προβολών διοργανώνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48) η Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου. «Με το βλέμμα της κριτικής» λοιπόν, το κοινό θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να απολαύσει την καλύτερη ελληνική και την καλύτερη ξένη ταινία της χρονιάς, όπως αυτές αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία της ΠΕΚΚ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Amerika Square», το καλοφτιαγμένο νεο-νουάρ του Γιάννη Σακαρίδη κι από την άλλη το «Χωρίς Αγάπη», ένα συγκλονιστικό οικογενειακό δράμα, διά χειρός Αντρέι Σβιάγκιντσεφ.

Οι προβολές, με ελεύθερη είσοδο, ωστόσο δεν σταματούν εκεί, μιας και αυτό το τριήμερο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ακόμα τις ταινίες, οι οποίες απέσπασαν το σχετικό βραβείο της ΠΕΚΚ στις εγχώριες κινηματογραφικές διοργανώσεις. Αυτές είναι η «Ρόζμαρι» του Αδωνι Φλωρίδη (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), το «Village Potemkin» του Δομήνικου Ιγνατιάδη (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), η «Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη (Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας), η «Απαγορευμένη Επίσκεψη» του Νίκου Θεοδοσίου (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας) και το «Μια Οικογένεια» του Σεμπαστιάνο Ρίζο (Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου). Οι προβολές των παραπάνω ταινιών θα συνοδευθούν από συζητήσεις με τους συντελεστές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή