Οι «Εκδικητές» των ρεκόρ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις ταινιών όπου η ανταπόκριση του κοινού ξεπερνά πραγματικά τις προσδοκίες των ίδιων των δημιουργών. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις μικρές παραγωγές. Ακόμα και τα μεγάλα μπλοκμπάστερ καμιά φορά αποδίδουν τόσο καλά στα ταμεία ώστε μετατρέπονται σε… ακόμα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ. Αυτό πάντως δεν ισχύει για τους πρόσφατους «Εκδικητές». Οχι πως η ταινία της Marvel έχει πάει άσχημα έως τώρα. Ούτε 15 ημέρες δεν έχουν συμπληρωθεί από την αρχική κυκλοφορία της στις αίθουσες και ο παγκόσμιος απολογισμός αναφέρει ήδη 1,25 δισ. δολάρια, ποσό τεράστιο, το οποίο υπάρχει σοβαρή περίπτωση ακόμα και να διπλασιαστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως σε αυτές τις εισπράξεις δεν υπάρχει η τεράστια αγορά της Κίνας, στην οποία η ταινία κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα. Και μπορεί το ιστορικό ρεκόρ του «Avatar» (2,7 δισ. δολάρια) δύσκολα να απειληθεί, ωστόσο είναι σίγουρο πως o «Πόλεμος της αιωνιότητας» αποτελεί την κορύφωση της (κινηματογραφικής) μανίας με τα κόμικς, που κυριαρχεί την τελευταία δεκαετία. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό ήταν μόνο το πρώτο από τα δύο μέρη της ιστορίας του τρομακτικού Θάνος.

Οπως είπαμε όμως, ακόμα και αυτή η μεγάλη επιτυχία δεν αποτελεί έκπληξη. Αλλωστε, όταν κανείς συγκεντρώνει το πολυπληθέστερο καστ κινηματογραφικών αστέρων της ιστορίας, ποντάρει βάσιμα σε μεγάλη… αποζημίωση. Κανείς –εκτός Disney– δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσο κόστισαν οι «Εκδικητές» του 2018. Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσό ανάμεσα στα 350 και τα 400 εκατ. δολάρια, αριθμοί που, αν ισχύουν, αυτόματα την καθιστούν την πιο πολυδάπανη ταινία όλων των εποχών. Από την άλλη, όταν κανείς υπολογίσει τα κασέ των ηθοποιών, σε συνδυασμό με τα πανάκριβα ειδικά εφέ και την πελώρια καμπάνια προώθησης (δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα πηγαίνουν εκεί), μπορεί να του φανούν και λίγα. Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή κι ας είμαστε κάπως φειδωλοί όταν μιλάμε για ρεκόρ· οι άνθρωποι τώρα ακόμα άρχισαν να βγάζουν τα λεφτά τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή