Μουρ καλεί Τραμπ: Θα μετανιώσει που με γνώρισε

Μουρ καλεί Τραμπ: Θα μετανιώσει που με γνώρισε

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι θα έλεγαν ότι άργησε κιόλας. Ο Μάικλ Μουρ είναι, βέβαια, γνωστός πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο τον πρώτο ενάμιση χρόνο της θητείας του Αμερικανού προέδρου δεν τον είχε «τιμήσει» με κάποιο από τα καυστικά του φιλμ – το είχε κάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Τώρα όμως φαίνεται πως έφτασε η ώρα· όπως υπέδειξε μάλιστα στα σόσιαλ μίντια, ο αιρετικός κινηματογραφιστής θα συμπεριλάβει στο επερχόμενο φιλμ και την ηθοποιό Ροζάν Μπαρ, η οποία έχει υποστηρίξει ανοιχτά τον Αμερικανό πρόεδρο, η οποία πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής λόγω των διαδικτυακών σχολίων της.

Να τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Πριν από μερικές ημέρες, η Αμερικανίδα κωμικός επιτέθηκε ρατσιστικά μέσω Twitter στην πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Βάλερι Τζάρετ, κάνοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Συνέπεια ήταν το άμεσο κόψιμο της σειράς της Μπαρ από το δίκτυο ABC κι ακόμα από το κανάλι που την μετέδιδε στην Αυστραλία, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν τα λεγόμενά της με τη ρητορική του προέδρου. Κι εδώ έρχεται ο Μάικλ Μουρ, ο οποίος –όλως τυχαίως– έχει συνυπάρξει ταυτόχρονα στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό τόσο με τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και με την ηθοποιό. Συγκεκριμένα, όπως υπενθύμισε αναρτώντας και το ανάλογο ντοκουμέντο, ο Μουρ είχε βρεθεί ως καλεσμένος στην εκπομπή της Μπαρ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ερχόμενος μάλιστα σε αντιπαράθεση με τον σημερινό πρόεδρο.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η ταινία «Roger and Me», η οποία ασχολούνταν με την καταστροφική απόφαση του διευθυντή της General Motors, Ρότζερ Σμιθ, να κλείσει μια σειρά από εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στην περιοχή του Μίσιγκαν. Ο Μουρ, ο οποίος εκείνη την εποχή ξεκινούσε να γίνεται γνωστός, είχε συστηθεί από την παρουσιάστρια ως «το φιλοσοφικό αντίθετο» του Τραμπ· παρ’ όλα αυτά, ο μετέπειτα πλανητάρχης είχε πει τότε (γελώντας) ότι βρήκε φοβερή την ταινία, συμπληρώνοντας πάντως πως ελπίζει ο δημιουργός της να μην κάνει ποτέ μία για τον ίδιο. Είκοσι χρόνια μετά, η απάντηση του Μάικλ Μουρ είναι η εξής: «Ξέρω τη Ροζάν. Και ξέρω και τον Τραμπ. Και πρόκειται να μετανιώσουν πικρά την ημέρα που με γνώρισαν…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή