Ολοκληρώθηκαν τα επί ελληνικού εδάφους γυρίσματα της «Μικρής Τυμπανίστριας»

Ολοκληρώθηκαν τα επί ελληνικού εδάφους γυρίσματα της «Μικρής Τυμπανίστριας»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική τηλεοπτική μίνι σειρά «Η μικρή τυμπανίστρια» (The Little Drummer Girl), ολοκλήρωσε με επιτυχία 24 μέρες γυρισμάτων στην Ελλάδα, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σχετικά με τη διεθνή παραγωγή που γυρίστηκε επί ελληνικού εδάφους, από τον σκηνοθέτη Παρκ Τσαν-γουκ, σε σενάριο βασισμένο στο ομότιτλο κατασκοπικό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρρέ.

«Η κινηματογράφηση της "The Little Drummer Girl" στα ίδια ακριβώς σημεία που περιγράφονται στο βιβλίο του Τζον Λε Καρρέ ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Το ανεκτίμητο προνόμιο των γυρισμάτων σε τόσο σημαντικές, ιστορικά και πολιτιστικά, τοποθεσίες, όπως η Ακρόπολη ή ο ναός του Ποσειδώνα, δύσκολα αποτιμάται. Η Ελλάδα, γενέτειρα του δράματος στη Δύση, προσφέρει στους κινηματογραφιστές έναν καμβά μοναδικής απήχησης και, για μένα, αποτελεί το τέλειο μέρος για να αφηγηθώ την ιστορία του Τσάρλι» δήλωσε ο Κορεάτης σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-γουκ περιγράφοντας την εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

«Στην Ελλάδα, καταφέραμε να γυρίσουμε όχι μόνο τις εξαιρετικές σκηνές της σειράς που εκτυλίσσονται εκεί, αλλά και σκηνές που αντιστοιχούν στον Λίβανο, την Γιουγκοσλαβία (όπως ήταν τότε) και τη Ρώμη. Οι εκπληκτικές τοποθεσίες που επιλέξαμε θα αιτιολογούσαν τον ερχομό μας στην Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» δήλωσε ο Σάιμον Κόρνγουελ, από την εκτέλεση παραγωγής, ο οποίος επιπλέον αναφέρθηκε στη «γενναιόδωρη υποστήριξη από κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς», καθώς και στο «υψηλού επιπέδου συνεργείο» και την ομάδα υποστήριξης των «υπέροχων συνεργατών» από τη Faliro House, οι οποίοι «συνέβαλαν σε γυρίσματα αξέχαστα που» -όπως τόνισε- «θα θέλαμε να επαναλάβουμε».

Την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα ανέλαβε η Faliro House Productions ΑΕ. Το συνεργείο αποτελείτο από 165 μέλη από την Ελλάδα και 98 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα γυρίσματα στην Ελλάδα έγιναν σε Ελευσίνα, Κινέτα, Ακρόπολη Αθηνών και Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Η διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υποστήριξε την παραγωγή, διευκολύνοντας την απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα στην Ακρόπολη και το Σούνιο, προσκόμισε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη των γυρισμάτων.

Το «The Little Drummer Girl» αναμένεται να μεταδοθεί από το BBC και το AMC το φθινόπωρο του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή