Οι «Γεωμετρίες» τελειώνουν, το σινεμά στον κήπο μένει

Οι «Γεωμετρίες» τελειώνουν, το σινεμά στον κήπο μένει

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές, ευρισκόμενοι σε πρωτεύουσες του εξωτερικού, ζηλεύουμε τους κήπους και τα πάρκα που «σπάνε» τη μονοτονία του γκρίζου τους, χαρίζοντας στους κατοίκους ανάσες πρασίνου και φυγής από ένα πνιγηρό περιβάλλον. Είναι αλήθεια πως η Αθήνα έχει έλλειμμα τέτοιων χώρων, οι οποίοι ωστόσο μπορούν να βρεθούν σε μέρη που δεν το περιμένεις. Πόσοι, για παράδειγμα, έχουν κάνει μια βόλτα ώς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να δουν τους κήπους του; Αυτό μάλλον θα αναρωτήθηκε και η ομάδα της locus athens, η οποία, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έχει εδώ και περίπου ένα τρίμηνο «εισβάλει» στους χώρους του για να το εμπλουτίσει καλλιτεχνικά με την έκθεση «Γεωμετρίες».

Στο πλαίσιο της τελευταίας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και (κυρίως) να πάρουν οι ίδιοι μέρος σε πλήθος δράσεων με θέματα οικολογικά, γαστριμαργικά, ιστορικά κ.ά. Καθώς οι εκδηλώσεις πλησιάζουν προς το τέλος τους (θα συνεχιστούν ακόμη αυτό το Σαββατοκύριακο και στις 23-24/6), οι διοργανωτές ετοιμάζουν μερικά ενδιαφέροντα «δωράκια» για το κοινό. Αρχικά κινηματογραφικά· άλλωστε μια από τις παρεμβάσεις που έγιναν στους χώρους του Πανεπιστημίου ήταν η δημιουργία ενός πολύ ξεχωριστού θερινού σινεμά. Ανάμεσα στα δέντρα του κήπου και με τους θεατές να κάθονται σε μεταλλικές καρέκλες –αλλά και σε σκαλιά από τσουλήθρες ή στο έδαφος– το Cinema Zagara θα μείνει μόνιμα εκεί και μετά το πέρας της έκθεσης.

Αύριο, Σάββατο, θα φιλοξενήσει μια σειρά από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν τα «Μέγαρα» των Σάκη Μανιάτη και Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Ο δεύτερος μάλιστα θα βρίσκεται εκεί μαζί με τη δημιουργό αυτού του ιδιαίτερου κινηματογράφου, Σελίν Κοντορέλι, προκειμένου να προλογίσει το φιλμ. Οσο για την Κυριακή, οι δράσεις θα ξεκινήσουν νωρίτερα, από τις 6 μ.μ., με μουσικά δρώμενα, για να συνεχιστούν μια ώρα αργότερα με μια σημαντική ομιλία. Ο Dimitri Zenghelis, επισκέπτης καθηγητής στο London School of Economics και πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Οικονομία και το Κλίμα, θα συζητήσει το πώς πόλεις σαν την Αθήνα μπορούν να γίνουν πιο υποφερτές και βιώσιμες, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η καινοτομία έναντι των κλιματικών προκλήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή