ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Σεμινάριο κινηματογράφησης για παιδιά

Σεμινάριο κινηματογράφησης για παιδιά

Στο φετινό πρόγραμμα του 3ου φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα» θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο κινηματογράφησης για τα παιδιά του Καστελλορίζου από τον σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Στάθη Γαλαζούλα.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 6 ημερών και θα αποτελείται από 2 ημέρες θεωρητικών μαθημάτων στις τεχνικές κινηματογράφησης, την χρήση των smart phones ως εργαλείο έκφρασης και 4 ημέρες πρακτικής άσκησης με σκοπό τη δημιουργία βίντεο-ρεπορτάζ διάρκειας 5 λεπτών με θέμα «Μια Ημέρα στο Φεστιβάλ Πέρα από τα Σύνορα» το οποίο θα προβληθεί στον υπαίθριο χώρο προβολών του φεστιβάλ την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. 

Βασική ιδέα του σεμιναρίου είναι η δημιουργική και καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών και η απόκτηση γνώσεων ενός εκφραστικού μέσου.

Ο Στάθης Γαλαζούλας κατέχει πτυχίο στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία και στην Κινηματογραφική/Τηλεοπτική Σκηνοθεσία. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ που έχουν μεταδοθεί από την ΕΡΤ («Ο Άλλος Άνθρωπος» 2014 και «Νιάλα, μια Ξεχασμένη Σελίδα της Ιστορίας» 2013). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως εικονολήπτης, διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης.