ΧΟΡΟΣ

Εναλλακτικός τουρισμός στα βήματα του τάνγκο

Εναλλακτικός τουρισμός στα βήματα του τάνγκο

Την ιδέα του εναλλακτικού τουρισμού φαίνεται να προωθούν για τα καλά στη Χίο, όπου και φέτος διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά το διεθνές φεστιβάλ «Chios Encuentro Tango». Χορευτές από 13 χώρες του κόσμου έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε το πρώτο πενθήμερο του Μαΐου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας εκτός από υπέροχες αναμνήσεις και μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη σεζόν.

Εκπρόσωποι του τάνγκο από Τουρκία, Λίβανο Αίγυπτο, Αργεντινή, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Κύπρο και φυσικά από την Ελλάδα παρουσίασαν εντυπωσιακό θέαμα στην πανέμορφη «μυροβόλο».

Στο νησί της μαστίχας και των λεμονανθών, εκεί όπου πριν από περίπου δέκα χρόνια ο Βασίλης Κοκκαλιάς ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τάνγκο και στη συνέχεια ίδρυσε τον σύλλογο «Καλλιτεχνικές και Αθλητικές δράσεις» Chios tango με σκοπό τη διάδοση αυτού του είδους χορού, συγκεντρώθηκαν 220 χορευτές, μεταξύ των οποίων οι  Σεμπάστιαν Χιμένεθ, Τζοάνα Φερνάντες Γκόμες, Εσρέφ Τεκινάλπ, αλλά και διάσημα γκρουπ μουσικών τάνγκο όπως οι Sexteto maestros και οι Solo tango Orquesta. Οι συμμετέχοντες είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοξενία των διοργανωτών του φεστιβάλ, της ομάδας Chios tango και της δημοτικής αρχής του νησιού, αλλά και να δουν από κοντά τις ομορφιές των μεσαιωνικών χωριών, του Κάμπου, να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία, ανανεώνοντας τελικά το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.