Μοναχοί Σαολίν και σύγχρονος χορός

Μοναχοί Σαολίν και σύγχρονος χορός

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τίτλος που έχει η παράσταση, «Sutra», προέρχεται από τη λέξη «sutta» στα Πάλι, την ιερή γλώσσα των θρησκευτικών κειμένων του ινδουισμού. Κυριολεκτικά η λέξη σημαίνει κλωστή ή νήμα, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα είδος αρχαίων και μεσαιωνικών ινδικών κειμένων που απαντούν στον ινδουισμό, στον βουδισμό και στον ζαϊνισμό, και αποτελούν το σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθούν οι πιστοί στη ζωή τους. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από διακόσιες πενήντα χιλιάδες θεατές σε όλον τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει τη βραβευμένη συνεργασία μεταξύ του χορογράφου Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι, του γλύπτη Αντονι Γκόρμλεϊ και δεκαεννέα Σαολίν πολεμιστών-μοναχών από την Κίνα. Αυτό το ιδιαίτερο και εξαιρετικό θέαμα δυναμισμού και σωματικότητας εξερευνά τη φιλοσοφία και την πίστη που κρύβεται στην παράδοση των Σαολίν, καθώς και τη σχέση της με την πολεμική τέχνη του κουνγκ φου μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.

Με το εντυπωσιακό αλλά λιτό σκηνικό του Γκόρμλεϊ –απλώς είκοσι ένα ξύλινα κιβώτια!– και χάρη στη μουσική του Πολωνού συνθέτη Szymon Brzόska, που δημιουργήθηκε ειδικά για την παράσταση και παρουσιάζεται ζωντανά, το «Sutra» είναι μία από τις πλέον εκλεπτυσμένες και καλοδουλεμένες παραγωγές μουσικής και σύγχρονου χορού.

Παρουσιάζεται στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή