Χριστούγεννα με τη Σιλβί Γκιλέμ

Χριστούγεννα με τη Σιλβί Γκιλέμ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ανήμερα τα Χριστούγεννα και η πιο διάσημη μπαλαρίνα της εποχής μας, η Σιλβί Γκιλέμ, βρίσκεται ακόμη στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας την τελευταία εβδομάδα του χρόνου με υψηλής ποιότητας παραστάσεις. Από σήμερα έως και τις 30/12 μπορούμε να απολαύσουμε δύο διαφορετικά έργα, που απευθύνονται στο ενήλικο και στο παιδικό κοινό.

Βραδινές παραστάσεις στις 8 μ.μ. καθημερινά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) για το υπέροχο έργο «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» σε μουσική του Φρανς Λιστ, που είχε δημιουργηθεί το 1963 από τον σερ Φρέντερικ Αστον για τη Μαργκότ Φοντέιν και τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Το μπαλέτο εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά «Η κυρία με τις καμέλιες» θα ερμηνεύσουν η Σιλβί Γκιλέμ και ο Μάσιο Μούρου, πρώτος χορευτής της Σκάλας του Μιλάνου, μαζί με τους χορευτές των Μπαλέτων του Τόκιο. Στην ίδια παράσταση περιλαμβάνεται το μπαλέτο του Harald Lander «Etudes», ένα έργο που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο τεχνικής του Tokyo Ballet. Παιδικές απογευματινές παραστάσεις με ειδικές τιμές εισιτηρίων από σήμερα έως και τις 30/12 (4 μ.μ.) στο Μέγαρο με την «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι στη χορογραφία του Μάριους Πετιπά, που θα ερμηνεύσουν τα μέλη των Μπαλέτων του Τόκιο. Ενα από τα αγαπημένα έργα του κλασικού μπαλέτου, που θα κάνει τα Χριστούγεννα πιο ατμοσφαιρικά καθώς θα παρακολουθούμε την ιστορία της πριγκίπισσας Αυγής.

Καμεράτα

Στην άλλη άκρη της Αθήνας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το κοινό θα βιώσει την Παρασκευή 27/12 μια εορταστική συναυλία ισάξια αντίστοιχης εκδήλωσης στο εξωτερικό. Η Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του βραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, με κλασικά όργανα εποχής θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία του Διός και τη Μεγάλη Λειτουργία σε ντο ελάσσονα του Μότσαρτ στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης (8.30 μ.μ.). Συνεργάτες, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ένα επιτελείο κορυφαίων σολίστ, οι Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαίρη-Ελεν Νέζη, Χρήστος Κεχρής και Πέτρος Μαγουλάς.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή