Αριστες «Γάτες» στο Μπάντμιντον

Αριστες «Γάτες» στο Μπάντμιντον

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά 30 έτη και για πολλοστή φορά αντιμετωπίζω αυτές τις τρομερές, υπέροχες, μοναδικές «Γάτες» της ζωής μου σε μία διευρυμένη για μεγάλη σκηνή έκδοση. Να είναι το γεγονός της… πρωτιάς ή το ότι βρισκόμουν σε ένα μαγικό ιστορικό θέατρο όταν τις πρωτοσυνάντησα και με σαγήνευσαν; Στο Theater an der Wien, ναό της αυστρο-ουγγαρέζικης οπερέτας και του μουσικού θεάτρου της Βιέννης. Και σε άπταιστα… γερμανικά οι στίχοι του Τ. Σ. Ελιοτ! Πριν από 30 τόσα χρόνια. Οι «Γάτες» του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ στην εκθαμβωτική έκδοση του Τρέβορ Ναν (σκηνοθεσία) και της Γκίλιαν Λιν (χορογραφία) κυκλοφόρησαν διεθνώς. Τις ξανασυνάντησα στο Παρίσι σε άπταιστα… γαλλικά και πολύ αργότερα σε Λονδίνο (όπου και η πρεμιέρα του Μάη 1981 στο μικρό Νιου Λόντον Θίατερ) και σε Ν. Υόρκη. Πάντα σε σχετικά μικρές σκηνές ώστε τα αιλουροειδή να ανακατεύονται μες στα πόδια του κοινού, να σκαρφαλώνουν στα θεωρεία, να κρέμονται από τους εξώστες. Και μόλις πέρσι την άνοιξη σε μία συμπαθέστατη μίνι παράσταση/επίδειξη από την Art Music School του Γ. Φακανά σε άλλο τόσο άπταιστα… ελληνικά.

Στο αχανές Μπάντμιντον δεν ξέρω πώς να φάνηκαν τα γατιά στις πίσω σειρές. Ιδιαίτερα καθώς το σκουπιδο-σκηνικό, άφθονο και… πλούσιο εμπλεκόταν πλειστάκις με τη δράση και τους ήρωες όπως και πρέπει. Ομως ήταν μία εξαιρετική καθόλα μεταφορά. Και το άριστα πηγαίνει σε όλους τους έξοχους γάτους, κυρίους και κυρίες χορευτές, ακροβάτες, ηθοποιούς, αρτίστες (ανώνυμους) περιωπής. Τους αξίζουν όλα τα μπράβο. Οι χοροί των συνόλων, από τους πιο συναρπαστικούς του «μοντέρνου» μιούζικαλ, αποδόθηκαν μαγικά από την έναρξη κιόλας – που αποτελεί παρ’ όλα ταύτα ένα show-stopper (ναι, είναι δυνατόν) μέχρι τη «Μνήμη» και το Gran Finale (περιττή για μένα η επανάληψη του «Memory» στα ελληνικά). Το έργο δεν είναι καθόλου παλιό, αντίθετα αρχίζει και γίνεται «κλασικό» και αν δεν καταγράφω ονόματα, διανομές, κ.λπ. είναι γιατί το πρόγραμμα στα αγγλικά κόστιζε… 10 ευρώ. Ε, όχι! Ευχαριστούμε το Μπάντμιντον γι’ αυτή την προσφορά. Μετά την πρεμιέρα (12/02) ανέκραξα: «Γάτες» για πάντα και ας είμαι φανατικός… κυνόφιλος!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή