Υμνος στο μεταβλητό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι έβγαιναν από το θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, το Σάββατο το βράδυ, ένιωθαν αν μη τι άλλο γεμάτοι. Γεμάτοι με εικόνες, με μουσική, κυρίως όμως με τον όμορφο χορό που μας προσέφεραν οι συντελεστές της παράστασης «Ρει» που έκανε πρεμιέρα στις 25 του μήνα. Εμπνευσμένο από την έννοια της αέναης κίνησης του Ηράκλειτου, το χορόδραμα αποτελεί έναν ύμνο στη ροή και στο μεταβλητό των πραγμάτων είτε πρόκειται για μικρά σωματίδια ύλης είτε για ολόκληρους γαλαξίες. Κι αυτά, εκφρασμένα μέσα από τα σώματα των χορευτών της ομάδας «Ηχόδραμα» αλλά και του εξαιρετικού video art που προβαλλόταν παράλληλα στο βάθος και στο πάτωμα της σκηνής.

Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι στο επίκεντρο -καταπληκτική η σκηνή με τα κτίρια που πέφτουν- χωρίς όμως να λείπουν και οι αναφορές σε πιο «ταπεινά» θέματα. Ενα λουλούδι που ανθίζει, η ροή του αίματος και βέβαια το πανταχού παρόν τρεχούμενο νερό. «Είναι αδύνατο κάποιος να μπει δύο φορές στο ίδιο ποτάμι», έλεγε ο Ηράκλειτος και η μεταφορική σοφία της ρήσης φαίνεται να διαποτίζει την παράσταση. Οι χορευτές αλλάζουν συνεχώς ρούχα ενώ και το σκηνικό μεταβάλλεται εξίσου συχνά. Και μπορεί κάποιες χορευτικές αποδόσεις να ήταν κάπως αδύναμες και μερικές σκηνές ίσως αναίτια επιμηκυμένες, όμως αυτές εξισορροπούνταν από την εκπληκτική ερμηνεία του Alain Rivero Rodriguez, που κρατά τον βασικό ρόλο και έχει συνεργαστεί με τη Δανιέλα Πισιμίση στις χορογραφίες.

​​- Το χορόδραμα «Ρει» παρουσιάζεται για ακόμα πέντε παραστάσεις (2-4, 16, 17/5) στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή