«Ξυπόλυτες ημέρες» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Ξυπόλυτες ημέρες» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι γνωρίζουμε για τον σύγχρονο χορό στην Κύπρο; Σε ένα τετραήμερο αφιέρωμα την ερχόμενη εβδομάδα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (3-6/6) θα μάθουμε πολλά για ένα πολύ ενδιαφέρον και ζωντανό χορευτικό τοπίο.

«Barefeet days» (Ξυπόλυτες ημέρες) ο πρωτότυπος τίτλος της Πλατφόρμας Νέων Κυπρίων Χορογράφων, που θα δώσουν με ελεύθερη είσοδο παραστάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό και εργαστήρια.

Οι νέοι Κύπριοι δημιουργοί, με ενδιαφέρουσες σπουδές στον χορό σε ανώτερες σχολές και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ομάδες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών και με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού/Πολιτιστικές Υπηρεσίες και άλλους θεσμικούς φορείς της Κύπρου, έχουν επιστρέψει με πολύτιμες αποσκευές ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη και διάδοση του σύγχρονου χορού, τόσο στην πατρίδα τους όσο και εκτός συνόρων.

Με αυτή τη διοργάνωση των «barefeet days» το Ιδρυμα Κακογιάννη προσφέρει ένα βήμα έκφρασης και διαλόγου ανάμεσα στους νέους καλλιτέχνες των δύο χωρών που ο Μιχάλης Κακογιάννης θεωρούσε ισότιμες και ισάξιες πατρίδες, με στόχο να μας συστήσει πρόσφατες χορογραφίες, χορογράφους και ερμηνευτές της Μεγαλονήσου. Εργα που απηχούν την άνοδο του επιπέδου και της ποιότητας των κυπριακών χορογραφικών παραγωγών και συναγωνίζονται έργα και παραστάσεις σε διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού. Εργα που φανερώνουν τον πλούτο της δημιουργίας, της φαντασίας, της έμπνευσης, το κέφι και τον προβληματισμό των Κυπρίων χορογράφων.

Στο «barefeet days» του σύγχρονου κυπριακού χορού συμμετέχουν οι χορογράφοι Ελενα Αντωνίου, Αλέξανδρος Βασιλείου, Milena Ugren Κούλα και Χάρης Κούσιος.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Ενδιαφέρουσα η ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Ο χορός στο τραπέζι. Η επικοινωνία με τη διεθνή χορευτική σκηνή σε κίνηση» που θα δοθεί στο πλαίσιο του τετραημέρου την Πέμπτη 5/5 (6 μ.μ. Κινηματογράφος). Θα μιλήσουν οι Ελενα Αντωνίου, Τζένη Αργυρίου, Αλέξης Βασιλείου, Μαρία Κολλιοπούλου, Χάρης Κούσιος και Milena Ugren Κούλα, με συντονίστρια την καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Πηνελόπη Ηλιάσκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή