Μελλοντολογικό Opus με ακροβατικά άλλου τύπου

Μελλοντολογικό Opus με ακροβατικά άλλου τύπου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μου αρέσουν οι ερωτήσεις και οι προκλήσεις. Ακούω, περνάω μια κρίση, βγαίνω από την κρίση και ύστερα η παράσταση δημιουργείται». Ο Yaron Lifschitz είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας Circa από την Αυστραλία, η οποία παρουσιάζει το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα (7, 8, 9/6) την παράσταση σύγχρονου τσίρκου «Opus» στον χώρο της Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μια ιδιαίτερη παράσταση για όλη την οικογένεια με στοχαστικό χαρακτήρα. Ο σύγχρονος χορός και οι ακροβατικές δεξιότητες του τσίρκου μπλέκονται με τη ζωντανή συνοδεία του γαλλικού κουαρτέτου εγχόρδων Ντεμπισί το οποίο θα ερμηνεύσει Σοστακόβιτς. «Το Opus δεν αφηγείται μια ιστορία» ανέφερε σε σύντομη συνομιλία του με την «Κ» ο Γιάρον Λίφσιτζ, ο οποίος σκηνοθέτησε και χορογράφησε το έργο. «Περισσότερο σημαντική είναι η συνάντηση γύρω από τη μουσική του Σοστακόβιτς. Είναι ένα θέαμα δυνατό, συναισθηματικό και δεξιοτεχνικό. Στον πυρήνα του βρίσκεται η σχέση μεταξύ του ιδιωτικού/προσωπικού και του δημόσιου/πολιτικού» προσθέτει ο Λίφσιτζ για το Opus, ένα έργο «μελλοντολογικό, σκοτεινό μεν αλλά με ελπιδοφόρα διάθεση». «Η αυστραλιανή ομάδα Circa έχει αλλάξει τους κανόνες του θεάματος ενός σύγχρονου τσίρκου, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό στυλ όπου η πολιτική και η φιλοσοφία εξερευνώνται μέσα από απίστευτης δυσκολίας ακροβατικά νούμερα.

Είναι ένα τσίρκο με νου και συναίσθημα που σε κάνει να κλαις, να γελάς, να μένεις με το στόμα ανοιχτό» έγραφε πριν από λίγους μήνες η Guardian για τις παραστάσεις του Circa στο Λονδίνο («How like an Angel»). «Θέλω να κάνω έργα που να έχουν απήχηση στο κοινό. Ισως επειδή το τσίρκο είναι άμεσο, ζωντανό όμως μπορεί να είναι και καλλιτεχνικό», μας λέει ο Γιάρον Λίφσιτζ.

Λίμνη των Κύκνων

Τις ίδιες μέρες στην Πειραιώς θα δούμε την ανατρεπτική «Λίμνη των Κύκνων» της Νοτιοαφρικανής χορογράφου Dada Mazilo. Οι θεατές και των δύο παραστάσεων (Opus και Λίμνη των Κύκνων) θα έχουν 30% έκπτωση στα εισιτήρια (τηλ. 210 3272000).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή