Το θέατρο «Πόρτα» στον αστερισμό Θωμά Μοσχόπουλου

Το θέατρο «Πόρτα» στον αστερισμό Θωμά Μοσχόπουλου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φουαγιέ του θεάτρου «Πόρτα» στην οδό Μεσογείων 59 είχε στολιστεί φαντασμαγορικά χθες. Με όσα έφτιαξαν οι συνεργάτες του θεάτρου που θα δουλέψουν για τη νέα φάση του. Γιατί η «Πόρτα» ολοκλήρωσε έναν κύκλο, αυτόν που ξεκίνησε η Ξένια Καλογεροπούλου το 1972, γράφοντας μια ξεχωριστή ιστορία, με έμφαση στο θέατρο για παιδιά και νέους, και όχι μόνο. Από χθες η «Πόρτα» ξανανοίγει «αλλιώτικη σε όσα χρειαζόταν να αλλάξουν, αλλά και γνώριμη σε όσα άξιζε να διατηρηθούν, πιο τολμηρή, ακόμα πιο φιλόξενη», όπως είπε χθες η Ξένια Καλογεροπούλου. Καλλιτεχνικός διευθυντής αυτής της νέας φάσης της «Πόρτας» θα είναι ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος, έχοντας δίπλα του μερικούς από τους βασικούς συνεργάτες του των τελευταίων χρόνων, που συμβαίνει να είναι και μερικοί από τις καλύτερες μονάδες του σημερινού ελληνικού θεάτρου.

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι έβαλαν ως κεφάλαιο το ταλέντο, το κέφι και την έμπνευσή τους και ετοίμασαν για τη θεατρική σεζόν 2014-2015 ένα πλούσιο και πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα που δεν περιορίζεται μόνο στους μικρούς θεατές. Ενα πρόγραμμα με σύγχρονο θέατρο, με χορό, με πολλή μουσική (ο Κορνήλιος Σελαμσής επιμελείται αυτό το κεφάλαιο του προγράμματος), και βεβαίως με ξεχωριστές παραστάσεις για παιδιά, που αξίζει να δουν και οι μεγάλοι. «Κίνηση δονκιχωτισμού» και «αντίσταση στη μιζέρια» περιέγραψε το εγχείρημα ο Θωμάς Μοσχόπουλος, λίγο πριν παρουσιάσει το ρεπερτόριο της επόμενης σεζόν. Που στην ενότητα θέατρο με υπότιτλο «Κακά αγόρια σε έργα με παράξενα ονόματα» θα φιλοξενήσει τα έργα «Σλάντεκ», «Λίλιομ» και «Μότζο» με σκηνοθέτες τους Δημήτρη Καραντζά και τον Θωμά Μοσχόπουλο. Ακολουθούν οι ενότητες «Αλλιώτικοι κόσμοι» (θέατρο για πολύ νέο κοινό), Αφή: από το Αφη-γηματικό στο Αφη-ρημένο» (χοροθέατρο) και η ενότητα «Το μαξιλάρι σου κι απάνω στη σκηνή!» (με θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, από τον Νοέμβριο κάθε Παρασκευή στις 6 μ.μ.). Μεγάλη είναι η ενότητα με τον μεγάλο και περίεργο τίτλο «Κλαβσέν, κλειδοκύμβαλα, κλαβιτσέμπαλα, κλαπατσίμπαλα και άλλα τέτοια…» και φυσικά είναι ο κύκλος της μουσικής. Η «Πόρτα» και ο Κορνήλιος Σελαμσής μας καλούν κάθε Τρίτη σε μουσικές συναντήσεις με απρόσμενες μουσικές.

Είναι το πρόγραμμα, σε ποιότητα και εύρος προτάσεων που θα θα χωρούσε σ’ ένα οποιοδήποτε Θέατρο Τέχνης. Μια πρώτη γεύση με τη νέα φάση της «Πόρτας» θα πάρουμε από 24/6 με το έργο «Καταστρούπολη» του Μαν. Μαυροματάκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή