Ακροποδητί εν Σύρω

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

On your toes ή sur les pointes – έστω σε releve. Το Χοροθέατρο Ακροποδητί της Αγγελικής Σιγούρου, σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Κυκλάδων του Νίκου Κυπουργού παρουσίασαν στο όμορφο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης Σύρου το θέαμα – ακρόαμα «Medusa». Το γεγονός ξεπερνά την απορία, την υποψία ή την έκπληξη. Διότι οι καινούργιοι αυτοί οργανισμοί έχουν λίγα χρόνια ζωής: το Χοροθέατρο 10 έτη, από το 2005 λειτουργεί ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τη Σύρο και τοπικούς ερμηνευτές, η Ορχήστρα μόλις από το 2010 από μία ομάδα που όλοι τους ζουν στη Σύρο. Οπότε θερμότατα συγχαρητήρια και καλές αντοχές στην κ. Σιγούρου και στον κ. Κυπουργό.

Καινούργιοι, λοιπόν, αλλά και πολύ σημαντικοί. Μοιραία θα τους τοποθετήσουμε στο πλαίσιο του «ερασιτεχνικού» εφόσον «επαγγελματικά» κρίνονται τα συγκροτήματα ή οι ομάδες που λειτουργούν με συγκεκριμένα κρατικά ή ιδιωτικά κονδύλια, προϋπολογισμούς, έσοδα-έξοδα, και βέβαια με μισθούς, ασφάλεια κ.λπ. Εδώ; Μόνο στο ιστορικό της Ορχήστρας, καταγράφεται ως υποστηρίκτρια «ηθικά και υλικά» μία ιδιώτης: η κ. Δέσποινα Παρασκευαΐδου. Κυρία, σέβη και ευχαριστίες για το έργο που είδα (17/10/14). Σαφώς οι μουσικοί, 13 για τη «Medusa» με συμμετοχή και 2 λυρικών τραγουδιστών, δεν έχουν μισθό, δεν πληρώνονται για πρόβες, χωρίς ή με τους χορευτές. Για το Χοροθέατρο, δεν γίνεται αναφορά σε υποστηρικτή ή χορηγό. Οπότε συμπεραίνουμε ότι όλα αυτά τα θαυμάσια παιδιά (στους μουσικούς να προσθέσουμε και 13 χορευτές – ερμηνευτές, 4 οι άνδρες, το τονίζω γιατί είναι γνωστή η πενία στο ανδρικό δυναμικό σε παρόμοιες εκδηλώσεις), και αν τους αποκαλώ «παιδιά», το κάνω με κατανόηση, με συμπάθεια, αν όχι με αγάπη, για την τρομερή επαγγελματική δουλειά που προσέφεραν – μήνες στις πρόβες.

Να αναφέρω ακόμη ότι υπήρξε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Νησιά του Αιγαίου) και την «Σύρος 2014 – Πολιτισμός». Επίσης καταγράφονται 9 χορηγοί (εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.ά.), 7 χορηγοί επικοινωνίας και κάποιοι υποστηρικτές. Μπράβο για το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα καθώς το Ακροποδητί έχει ένα συμπαθέστατο ιστορικό 8 εμφανίσεων (όχι μόνο στη Σύρο αλλά και σε Αθήνα, Θεσ/νίκη) και η Ορχήστρα περισσότερες από 30 συναυλίες σε Σύρο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Αθήνα.

Περί της «Medusa»… Ακροποδητί στο επόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή