5ο Athens Video Dance Project στην Καλών Τεχνών

5ο Athens Video Dance Project στην Καλών Τεχνών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δυναμικό τριήμερο με πρωταγωνιστή τον χορό ξεκινάει σήμερα στους χώρους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Μιλάμε για το 5ο Athens Video Dance Project, ένα μίνι φεστιβάλ όπου θα παρουσιαστούν σύντομα έργα videodance κάθε είδους, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Η είδηση που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο Βρετανός καλλιτεχνικός διευθυντής του πρότζεκτ Moving Cities, Jevan Chowdhury, θα επισκεφθεί την Αθήνα για να παρουσιάσει δύο έργα του αλλά και για να δημιουργήσει ένα νέο εγχείρημα, το Moving Athens. Με την κάμερά του θα καταγράψει στη διάρκεια μιας εβδομάδας μερικούς από τους πιο ταλαντούχους περφόρμερ της ελληνικής χορευτικής κοινότητας οι οποίοι θα κινηθούν μέσα στην Αθήνα.

Σημαντική η εκπαιδευτική διάσταση του φεστιβάλ που περιλαμβάνει μια πλατφόρμα παρουσίασης σύντομων έργων από νέους καλλιτέχνες, σπουδαστές και απόφοιτους Ανώτερων Σχολών Χορού, ιδιωτικές προβολές και videodance activities που απευθύνονται, μεταξύ άλλων, σε μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων, σεμινάρια χορού και εργαστήρια videodance.

Μια πολύ ωραία δράση του Athens Video Dance Project είναι το «Promenade», η συνύπαρξη χορευτών, μουσικών και εικαστικών στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσανλής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κάθε βράδυ του τριημέρου στις 9.15 μ.μ. Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών με άλλα διεθνή φεστιβάλ videodance θα παρουσιαστούν ανταλλαγές (exchange screenings) με αντίστοιχες διοργανώσεις της Φινλανδίας και της Ισπανίας.

Στέκομαι στις παραστάσεις χορού που θα δίνονται κάθε απόγευμα μετά τις 7, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς καλλιτέχνες να εκφραστούν. Σήμερα θα δούμε τα ολιγόλεπτα έργα «Τοίχος» της Ραλλούς Καρέλλα, «Walking Conversation» των Εύας Λαύκα και Δάφνης Δούλη, «Τελευταίος Μονόχορος» του Κωνσταντίνου Τσιαμάγκα. Αύριο από τις 10 το βράδυ τις χορογραφίες «Κύβος» της Χριστίνας Μερτζάνη, «Track OO» του Γιώργου Αμέντα, ενώ την Κυριακή στις 7 μ.μ. τα έργα «Orange» των Γιώργου Σιώρα-Δεληγιάννη και Μαρίας Παπαδοπούλου και το «Μεταξύ μου» της Σοφίας Κονδυλιά.

Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πώς πήγαν τα εργαστήρια videodance και να δούμε σύντομα τα αποτελέσματά τους σε νέες δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή