Μια θητεία που έδωσε ώθηση στο μπαλέτο

Μια θητεία που έδωσε ώθηση στο μπαλέτο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΟΡΟΣ. Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής ο Ρενάτο Τζανέλα. Μια περίοδος ιδιαίτερα δημιουργική, που ολοκληρώνεται επισήμως στις 31 Ιουλίου με τη λήξη της δεύτερης διετούς θητείας του. Είδαμε τους χορευτές της Λυρικής να δοκιμάζονται σε μεγάλα κλασικά μπαλέτα, «πειραγμένα» με το χιούμορ και τη φαντασία που διαθέτει ως χορογράφος ο Τζανέλα αλλά και νέες, πιο μοντέρνες δουλειές, που έφεραν στην επιφάνεια τις προσωπικότητες των χορευτών και τη θεατρικότητα των ερμηνειών τους. Αξέχαστο το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», που καθιέρωσε το ζευγάρι Κουσουνή-Μπίκος, αλλά και το «Ταξίδι στην Αιωνιότητα» που «απελευθέρωσε» τους χορευτές, δίνοντας μια νέα διάσταση στην κλασική κίνησή τους. Ενα από τα έργα που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό ήταν «Ο Καρυοθραύστης» αλλά και η πρόσφατη «Σταχτοπούτα».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρων Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε τον Ρενάτο Τζανέλα για τη συνεργασία τους και δήλωσε πως «η θητεία του Ρενάτο Τζανέλα στο Μπαλέτο της ΕΛΣ ήταν απολύτως επιτυχημένη». Από την πλευρά του, ο Ρενάτο Τζανέλα ευχαρίστησε κι εκείνος τον Μύρωνα Μιχαηλίδη και αναφέρθηκε σε όλα όσα έμαθε κοντά του σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του θεάτρου, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προχωρήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Μπαλέτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή