Η παράσταση «Memoria» στην ΑΣΚΤ

Η παράσταση «Memoria» στην ΑΣΚΤ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χορευτές διαπραγματεύονται επί σκηνής τη μνήμη, ενώ τοποθετούνται σ'ένα φανταστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.  Μέσα από την παράσταση Memoria, η ομάδα aleajactaest  διαλέγεται για το πως ένα είδος μνήμης λειτουργεί ως μέσο δράσης-αντίδρασης και ως μέσο επιβίωσης. Ερευνά το κατά πόσο οι άνθρωποι αντιδρούν με βάση ένα είδος μνήμης που προέρχεται από γενετική μνήμη και όχι από βιωματική.

Ως μνήμη καλείται ο χώρος στον οποίο αποθηκεύονται και από τον οποίο ανασύρονται πληροφορίες συνειδητά. Στην ανώτερη αυτή μνήμη οι πληροφορίες μεταφέρονται, κωδικοποιούνται και καταγράφονται σε άλλη μορφή από αυτήν που μεταδίδει η πραγματικότητα στα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου και υπάρχει και η δυνατότητα ανάκτησης τους.

H παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το θέατρο της ανωτάτης σχολής  καλών τεχνών και την υποστήριξη της διεθνούς αμνηστίας.

memoria trailer from vasilis skarmoutsos on Vimeo.

Συντελεστές:

Χορογραφία/σκηνοθεσία : Βασίλης Σκαρμούτσος

Ερμηνεία : Χριστίνα Αντωνοπούλου, Άννα Απέργη, Καρολίνα Απικιάν, Τζένη Βαγκοπούλου, Φωτεινή Ζούμα, Αφροδίτη Καλαφάτη, Ιωάννα Μάντζαρη, Εύα Μιχαλά, Ελιάν Ρουμιέ, Ζακλίν Σιμονιάν.

Πρωτότυπη Μουσική: Ερασμία Τσίπρα

Video: ΘάνοςΚάγκαλος

Σχεδιασμός αφίσας/γραφικά : Παναγιώτης Σταματόπουλος

Κοστούμια : Κατερίνα Χατζοπούλου

Info: Παρασκευή 26 Ιουνίου, Σάβατο 27 Ιουνίου, Κυρικαή 28 Ιουνίου στις 21:00  στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς  256, Τιμή εισητηρίου : 10 , 7 (μειωμένο) ευρώ, Τηλ . κρατήσεων : 695 190 2735.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή