Μπαλέτο ΕΛΣ, 36 αιτήσεις!

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακό και συγχρόνως αισιόδοξο νέο, που δείχνει ότι αξιόλογοι ξένοι καλλιτέχνες διόλου δεν φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν, παρά τα προβλήματα, είναι η είδηση πως για τη θέση του νέου διευθυντή που θα αναλάβει το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής οι αιτήσεις είναι πολλές και κυρίως από ξένους χορογράφους.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έληξε στις 15 Ιουνίου, και έχουν κατατεθεί 36 αιτήσεις, από τις οποίες οι τέσσερις προέρχονται από Ελληνες υποψήφιους και οι υπόλοιπες 32 από ξένους! Η πρώτη αξιολόγηση των αιτήσεων έχει ήδη γίνει και σύντομα θα καταρτιστεί η short list. Οσοι υποψήφιοι βρεθούν σε αυτήν θα κληθούν για συνέντευξη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρωνα Μιχαηλίδη, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ως γνωστόν, διευθυντής του Μπαλέτου της Λυρικής είναι ο διακεκριμένος Ιταλός χορογράφος Ρενάτο Τζανέλα, του οποίου η θητεία έληγε στο τέλος του φετινού καλοκαιριού. Λόγω όμως της παρούσας κατάστασης και της οικονομικής στενότητας, ο Ρενάτο Τζανέλα θα παραμείνει διευθυντής στο Μπαλέτο έως το τέλος του χρόνου (31/12/15), για να μην υπάρξει κενό στη Διοίκηση. Η έναρξη της θητείας του νέου διευθυντή θα γίνει τον Ιανουάριο του 2016, και όχι από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ετσι για λίγο ακόμη θα απολαύσουμε τους χορευτές της Λυρικής σε δημιουργίες του Τζανέλα, ο οποίος με τη χαρισματική ικανότητά του να χορογραφεί και να διοικεί με χιούμορ και φαντασία, έδωσε νέα ζωή στο Μπαλέτο της ΕΛΣ, στα τέσσερα χρόνια που συμπλήρωσε ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Παράλληλα αναμένουμε με ενδιαφέρον την επιλογή του προσώπου που θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των χορευτών και θα εκτινάξει το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής στο μέλλον που του αξίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή